Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık iddiası

Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık iddiası -Zonguldakta kendilerini MİT personeli olarak tanıttığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı -Şüphelilerin kaldıkları otelde konaklama ücereti faturasını MİT adına kestirdikleri belirlendi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli olarak tanıttığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.
     Mithatpaşa mahallesinde bir otelde konaklayan Hüseyin K. (33), Mesut A. (28) ve Zülfikar E. (23) kendilerini otel görevlilerine MİT mensubu olarak tanıttı.
     Zanlıların durumundan şüphelenen otel görevlileri, durumu polise bildirdi. Gözaltına alınan 3 kişinin, yapılan inceleme sonunda MİT mensubu olmadığı belirlendi.
     Hüseyin Knın üzerinde yapılan aramada MİT mensubu olduğuna dair sahte evrak ve para bulundu. Hüseyin Knın, aynı zamanda asker firarisi olduğu bildirildi.
     Şüphelilerin kaldıkları otelde konaklama ücreti faturasını MİT adına kestirdikleri belirlendi.
     Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.
    
     -MİT mensubuyum diye arkadaşlarını dolandırmış-
    
     Zanlılardan Hüseyin K. ve Zülfikar Enin asker firarisi olarak yakalanmalarının ardından İzmirde askeri ceza evinde birlikte yattığı öğrenildi.
     Hüseyin Knın, ceza evinde yattığı süre boyunca Zülfikar Eye, gizli görevde MİT mensubu olduğunu belirterek, MİTe yerleştireceğim diye dolandırdığı öğrenildi.
     Her iki zanlının cezalarını çekmelerinin ardından Hüseyin K, birliğine teslim olmayarak kaçtı. Zülfikar E ise memleketi Tokata geri döndü.
     Bir süre sonra Zülfikar Eyi arayan Hüseyin K, MİTe alınıyorsun. Gerekli evraklarını hazırla. Ben yanına geliyorum diyerek Tokata gittiği ve burada işe yerleştirme karşılığında yaklaşık 5 bin lira para aldığı belirlendi.
     Her iki zanlının daha sonra il il dolaşarak kendilerini MİT mensubu olarak tanıttıkları tespit edildi.
     Zanlıların paralarının bitmesinin ardından Zülfikar E, halasının oğlu Mesut Ayı arayarak Seni MİTe işe yerleştireceğiz bin lira hazırla dediği ve bu kişiyi de yanlarına alarak Zonguldaka geldikleri bildirildi.
     Mithatpaşa mahallesinde bir otelde konaklayan Hüseyin K., Mesut A. ve Zülfikar E. kendilerini otel görevlilerine MİT mensubu olarak tanıtması sonucu gözaltına alındı.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER