Taksi duraklarına düzenleme

Taksi duraklarına düzenleme -Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli yerlerine modern taksi durakları kuracak


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli yerlerine modern taksi durakları kuracak.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, örnek Taksi durağı ile taksi duraklarına bir standart getiren Büyükşehir Belediyesi, kentin belirli bölgelerine yapacağı taksi durağı ile taksi kültürünü daha modern ve kaliteli bir düzeye getirmeyi hedefliyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepte artık taksi kültürünün başladığını ve bunun yerleşmesi gerektiğini bildirdi.
     Kent içindeki taksi duraklarını yeniden düzenleyeceklerini, bunun da ilk örneğini Balıklı Parkı önünde gerçekleştirdiklerini belirten Güzelbey, bir bankanın kendilerine teklifte bulunduğunu ve içinde ATM gişelerinin yer alacağı taksi duraklarını yapmak istediklerini dile getirdi.
     Güzelbey, şunları kaydetti:
     Onlarla görüşmemiz devam ediyor. Eğer yaparlarsa yaptılar, yapmazlarsa da biz kendimiz yaparız. Şimdi balıklı parkına bir örnek durak yaptık. Örnek durağımız sadece biraz yüksek ve ön tarafını tamamen sarı siyah damalarla camdan yapacağız. Oranın bir taksi durağı olduğunun belli olması lazım. Bugün nasıl insanlar İstanbul, Ankara gibi kentlere gittiği zaman taksiyi tercih ediyorlarsa aynısını Gaziantepte de yapmayı hedefliyoruz. Ben buradan taksici arkadaşlara da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Onlar da biraz ücret artışlarına dikkat etsinler. Otogar ile şehir arasında biraz yüksek fiyat tutuyor. Zaten yeni düzenleme ile biz de artık otogar ve hava alanı arasına birer otobüs seferi koyacağız. Alternatif ulaşım araçları sayesinde buralara ulaşım daha kolay olacak, o zaman biraz daha rahatlama sağlanacak.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Taksi duraklarına düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER