Şair Abdurrahim Karakoç anısına kitap

Şair Abdurrahim Karakoç anısına kitap


NİĞDE (A.A) - Türk edebiyatının önemli şairlerinden merhum Abdurrahim Karakoç anısına kitap hazırlandı.
     Niğde Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Başkanı Hayrullah Eraslan tarafından hazırlanan ve Abdurrahim Karakoçun adının verildiği kitapta 150 yazar, şair, sanatçı, siyasetçi ve köşe yazarının makaleleri yer alıyor.
     Eraslan, yaptığı açıklamada, Abdurrahim Karakoçun halk şiiriyle kendine has bir tarz ve köşe oluşturmayı başardığını ifade etti.
     Şair Karakoçun hece ölçüsünü ustaca kullandığını, en güzel aşk, tabiat ve yergi şiirlerini yazdığını vurgulayan Eraslan, şunları kaydetti:
     Çok güçlü ironiye sahip ve imajları kendine hastı. Şiirleri daha yaşarken dilden dile dolaşıyordu. Tarihin altın sayfasına geçecek ölümsüz eserler verdi. Biz de onun anısına bir kitap hazırladık. Karakoç ile ilgili bütün bilinmesi gereken ve onun hakkında merak edilenleri bu eserde bulmak mümkün. 1960lı yıllardan günümüze kadar onun hakkında yazılan bütün yazıları bir araya getirdik. Yaklaşık 150 civarında yazar, şair, sanatçı ve siyasetçinin düşüncelerini bu kitapta derledik. Çok hacimli ve dolu dolu bir kitap oldu. Tarihi arşiv niteliğinde, Abdurrahim Karakoçu tanımak adına yegane kaynak kitap olacak.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Şair Abdurrahim Karakoç anısına kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER