Sakaryada bankalardan eğitime destek

Sakaryada bankalardan eğitime destek -Garanti ve Halk Bankası yetkilileri, Hendek Atikehanım İlköğretim Okulunun ana sınıfı bölümünün tamirini yaptı


SAKARYA (A.A) - Garanti ve Halk Bankası yetkilileri, Hendek Atikehanım İlköğretim Okulunun ana sınıfı bölümünün tamirini yaptı.
     Garanti Bankası Hendek Şube Müdürü Ekrem Biçer ve Halk Bankası Müdürü Ekrem Biçerin maddi desteği ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi öğrencilerinin girişimleri sonucunda, Atikehanım İlköğretim Okulunun ana sınıfları tamir edildi.
     Banka yetkilileri ve üniversite öğrencilerinin çalışması neticesinde, ana okulu sınıflarının, kapı, tavan, duvar ve masaları değiştirilerek öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim almalarına katkıda bulundu.
     Tamirin ardından yeniden açılan ana okulu sınıfları için düzenlenen törende konuşan Kaymakam Mustafa Ayhan, bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğini anlattı.
     Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almasını istediklerini vurgulayan Ayhan, Okullarımızda fiziki değişikliklerin yapılması tek başına başarıyı sağlamaz. Öğretmenlerimiz de özverili çalışmalarıyla öğrencilerimize verimli olmalılar dedi.
     Ayhan, eğitim konusunda herkesin elinden gelen desteği vermesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
     Bu tür fiziki değişimler başta öğrencilerimiz olmak üzere veli ve öğretmenlerimizin konuya daha duyarlı olmaları yönünde ivme kazandıracaktır. İnanıyorum ki başlatılan bu girişimlerden diğer banka müdürlerimiz de aynı yoldan geçecekler ve ilçemizin ihtiyacı bulunan okullarımıza bu ve buna benzer maddi desteklerde bulunacaklar.
     Halk Bankası Müdürü Haydar Akın da öğrencilere iyi imkanlar sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
     Kızının da bir anaokulu öğretmeni olduğunu anlatan Akın, Kızımın ana okulu öğretmeni olması ana okullarına bakış açımı değiştirdi ve minikleri hayata hazırlayan ana okulu öğretmenlerine hayranlık başladı. İstedim ki okulumuzun ana okulunun fiziki şartlarını değiştirelim. Bizim de ilçede bir eserimiz olsun ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından yapılan yenileme çalışmalarında katkısı bulunan kişilere plaket verildi.
    
     Muhabir: Ahmet Çileci / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakaryada bankalardan eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER