Sakaryada futbol maçındaki arbede

Sakaryada futbol maçındaki arbede -Ev sahibi takımın taraftarları tarafından darp edilen 5 futbolcudan 4ü taburcu edildi -Hızırtepe Yeniözenspor Teknik Direktörü Akçay: -Bu ligden çekilmeyi düşünüyorum, böyle bir ligde oynam


SAKARYA (A.A) - Amatör ligde mücadele eden ev sahibi takımın taraftarları tarafından darp edilen 5 futbolcudan 4ü taburcu edildi.
     Hızırtepe Yeniözenspor futbolcuları Gökhan Sofuoğlu (28), Orhan Tok (32), Sadettin Sarı (22) ve Yavuz Selim Duzlupınar (19) Akyazı Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
     Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden futbolcu Melihcan Uzunoğlu (16), AA muhabirine yaptığı açıklamada, maçta istenmeyen olayların yaşandığını söyledi.
     Bitiş düdüğünün ardından seyircilerin kulübeye yöneldiğini ve saldırıda bulunduğunu öne süren Uzunoğlu, şöyle konuştu:
     Bizim kalecimizin arkasındaki seyirciler ağza alınmayacak kelimeler söylediler, kalecimizin psikolojisi bozuldu. Sonra 2-3 kişi Gökhan abinin üzerine geldi, tokalaşacak zannettik. Gökhan abiye saldırdılar. Daha sonra 10-15 kişi üzerimize gelmeye başladı. Herkes bize vurmaya çalıştı. Ben dayanamadım, yere düştüm ve gelen geçen bana vurmaya başladı, tekmelediler. Biz onlara bir şey yapmadık ki. Küfürler, saldırılar... Bunlar fair playe yakışmayan şeyler. Böyle bir şey çok yanlış.
     Spor kardeşliktir, biz oraya maç yapmaya gittik. Saldırıda bulunanlar hakkında şikayetçi olacağım.
     Uzunoğlu, aldığı darbeler nedeniyle boynunda ezilmeler olduğunu, tedavisinin sürdüğünü söyledi.
    
     -Teknik Direktör Akçay-
    
     Hızırtepe Yeniözenspor Teknik Direktörü Bilal Akçay ise üzücü olaylar yaşadıklarını belirterek, Spor yapmaya gittik, insanlar bu çocukları bana sporu ve ahlakı öğrenmeleri için gönderiyorlar. Ben bu çocukları dayak yemeye götürmüyorum dedi.
     Olaylarda futbolcularının yaralandığını hatırlatan Akçay, Orhanın kafasında darp izleri var. Gökhanın kolu iki yerden kırık ve kafasında darp izleri var. Melihcanın durumu belli değil. Selime yapılanlara kendim şahit oldum. Hiçbir şey yapamadım. Böyle bir şey olamaz diye konuştu.
     Altındere Çınarlıksporun ligden ihraç edilmesini istediklerini ifade eden Akçay, olayı federasyona şikayet ettiklerini söyledi.
     Akçay, sporun barış ve kardeşlik olduğunu vurgulayarak, Bunun neresi barış ve kardeşlik- Bu ligden çekilmeyi düşünüyorum, böyle bir ligde oynamak istemiyoruz. Bu, lig böyle oynanmaz şeklinde konuştu.
     Akyazı ilçesinde amatör ligde mücadele eden ev sahibi Altındere Çınarlıkspor ile Hızırtepe Yeniözenspor arasında yapılan maç beraberlikle sona ermiş, maçın ardından taraftarlar ile konuk takım oyuncuları arasında çıkan arbedede 5 futbolcu yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Enes Duran / Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada futbol maçındaki arbede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER