Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü

Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü -Baba Erdoğan: "İhmali görülenler en ağır şekilde cezalandırılsın, başka canlar yanmasın"


KÜTAHYA (A.A) - Sakaryada, geçen şubat ayında bir alışveriş merkezinin karting pistindeki kazada başı koparak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğanın babası Süleyman Erdoğan (51), olay hakkında dava açılmasına ilişkin, "İhmali görülenler en ağır şekilde cezalandırılsın, başka canlar yanmasın" dedi.
     Kütahyanın Gediz ilçesinde yaşayan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamedeki bilirkişi raporunda, Ö.M. ve Y.Mnin işlettiği pistte karting aracını kullanacak kişiler için özel giysi bulundurulması ve bununla beraber kask takılmasının zorunlu olması gerektiğinin belirtildiğini söyledi.
     İddianamede, işletmecilerin gerekli güvenlik önlemlerini almadığı ve kızının araca binmesine izin vererek asli kusurlu olduğunun ifade edildiğini dile getiren Erdoğan, Y.M. ile Ö.M. hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendiğini anlattı.
     Yargılama sürecini beklediklerini bildiren Erdoğan, "Kazanın ardından geçen yaklaşık 3 aydır büyük acılar çekiyoruz. İhmali görülenler en ağır şekilde cezalandırılsın, başka canlar yanmasın" diye konuştu.
     Erdoğan, bilirkişi raporunda, kızının kaşkolunun, aracın aksına dolandığının belirlendiği bilgisini vererek, daha önce bir kız çocuğunun saçının araca dolandığını ve buna rağmen önlem alınmadığını savundu.
     Demode araçlarla para kazanılmasına karşı mücadele verdiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
     "Kızım öldü ama başka Tuğbaların ölmesini istemiyorum. Kanunen taksirli suç olarak kabul edilmiş. Taksirli suçlar 3 ile 6 yıl arasında değerlendiriliyor. Bu ceza insanlara az geliyor fakat hukuk sistemimiz bunu böyle söylemiş. Avukatımdan aldığım bilgiler doğrultusunda 500 bin lira tazminat davası açılacakmış. Savcılığın açtığı davanın mayıs ayındaki ilk duruşmasına mutlaka katılacağım. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum."
     Erdoğan, kesinlikle tazminat davasından para beklentisi bulunmadığına işaret ederek, bu ve benzeri ihmallerle ilgili cezaların ağırlaştırılması gerektiğini belirtti.
     Sakarya Üniversitesi Kızılay Öğrenci Topluluğunun 30 Nisanda düzenleyeceği "Sakarya Üniversitesi Tuğbayı Anıyor" adlı kan bağışı kampanyasından büyük memnuniyet duyduğunu anlatan Erdoğan, ailesiyle davet edildiği bu etkinliğe mutlaka katılacaklarını sözlerine ekledi.
     Şeker Mahallesindeki bir alışveriş merkezinin bahçesinde 7 Şubatta meydana gelen olayda, karting aracına binen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 2nci sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan, arkadaşlarıyla yarıştığı sırada kaşkolunun aracın aksına dolanması nedeniyle başının kopması sonucu hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sakaryada genç kızın karting sırasında ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER