Sakaryada inşaat işçileri eylem yaptı

Sakaryada inşaat işçileri eylem yaptı -Hendek ilçesinde ilköğretim okulu inşaatında çalışan işçiler, 7 aydır maaş alamadıkları iddiasıyla okul önünde eylem yaptı (Görüntülü - Fotoğraflı)


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Hendek ilçesinde ilköğretim okulu inşaatında çalışan işçiler, 7 aydır maaş alamadıkları iddiasıyla okul önünde eylem yaptı.
     Uzuncaorman köyündeki okul inşaatının önünde toplanan işçiler, para alamadıkları için protesto gösterisinde bulundular. Grup adına açıklama yapan Ali Işık, Ramazan ayından bu yana kendilerine ödeme yapılmadığını öne sürdü.
     Okul inşaatının yüzde 90ının tamamlandığına dikkati çeken Işık, Bu okulun ihalesini yapan Köylere Hizmet Götürme Birliği, yüklenici firmaya ödeme yapamıyor. Yüklenici firma ödeme yapılmadığı için biz de paramızı alamıyoruz. Okulun inşaatında çalışan yüze yakın işçi var. Okul şuan tasfiye sürecine girdi, kaymakamlık okulu yüklenici firmadan alacak. Bizim mağduriyetimiz giderilsin diye konuştu.
     Uzun zamandan beri çalışmalarına rağmen alacaklarını alamadıklarını bunun da kendilerini sıkıntıya soktuğunu anlatan Işık, yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi. Işık, kendilerinin dışında aileleri ve çocuklarının da mağdur olduğunu belirterek, haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.
    
     -Hendek Kaymakamı Ayhan-
    
     Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan da Uzuncaorman köyünde yapımı devam eden ilköğretim okulunun 18 derslikli olduğunu, yüklenici firmanın sahibi olan müteahhite 5 ayrı dönemde hak edişini ödediklerini söyledi.
     Müteahhit işçilere parasını vermiyorsa bu yasal olarak bizim sorunumuz değil diyen Ayhan, Biz yasal olarak yüklenici firmayı tanırız. Yüklenici firma taahhüdünü yerine getirmediğinden ötürü sözleşmesini fesh ettik. İşçilere gerekli yasal işlemlere başlamalarının kendileri açısından yararlı olacağını ifade ettik ancak işçiler yüklenici firmaya çalıştıklarını ispat noktasında sıkıntı yaşıyor. İşçilerin mağduriyetleri de buna dayanıyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Çileci - Enes Duran- Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Sakaryada inşaat işçileri eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER