Sakaryadaki silahlı saldırı

Sakaryadaki silahlı saldırı -BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özerginin ölümü, yerel gazete çalışanı Mustafa Sükenin yaralanmasına ilişkin tutuklanan Adnan Uyumaz hakkında, iki kez ağırlaştırılmış


SAKARYA (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özerginin ölümü, yerel gazete çalışanı Mustafa Sükenin yaralanmasına ilişkin tutuklanan Anadolu gazetesi sahibi Adnan Uyumaz hakkında, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
     BİK Sakarya Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergini öldürdüğü, yerel gazete çalışanı Sükeyi de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Uyumaz hakkında, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame tamamlandı.
     Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesice kabul edilen iddianamede, BİK Genel Merkezinden gelen Özergin ve Ökkeş Buğra Atılgan, Sakarya Şube Başkanı Bolat ve yerel gazeteden temsilci olarak alınan Sükenin Anadolu gazetesine geldikleri belirtildi.
     Denetim sırasında sahibi olduğu gazeteye gelen Uyumazın, makam koltuğunda oturan maktul Özergini kaldırdığı ve geçen yıl kesilen cezayı kimin yazdığını sorduğu anlatılan iddianamede, Uyumazın, cezayı kendisinin yazdığını söyleyen Özergine, ruhsatlı tabancasıyla defalarca ateş ettiği, kendisini engellemeye çalışan Bolata da öldürmek kastıyla defalarca ateş ettiği ifade edildi.
     Aynı odada bulunan Sükenin de saldırıda yaralandığı, kurum çalışanı Atılganın ise bu sırada odadan kaçtığına yer verilen iddianamede, saldırının ardından olay yerinden kaçan Uyumazın, başkanı olduğu Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odasına ait makam aracını kullanan şoförü B.A. ile arkadaşı S.Önün iş yerine gittiği kaydedildi.
    
     -2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi-
    
     İddianamede, S.Öyü iş yerinde bulamayan Uyumazın, kardeşi V.Önün aracıyla Beşköprü Mahallesine gittiği, bir süre sonra yanına gelen S.Ö. ile gittikleri Ş.Anın çiftliğinde yakalandığı belirtilerek, makam şoförü B.A, arkadaşı S.Ö. ve kardeşi V.Önün şüphelinin yakalanmasını önlemeye çalıştıklarının anlaşıldığı bildirildi.
     Uyumazın, BİK Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergini, kamu görevi sırasında öldürmesi nedeniyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, sanığın, yerel gazete çalışanı Mustafa Sükeyi de kamu görevi sırasında öldürmeye teşebbüs ettiğinden 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
     İddianamede, Uyumazın kaçmasına yardım ettikleri iddia edilen B.A, V.Ö. ve S.Öye de 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.
    
     -Olay-
    
     Denetim amacıyla 26 Eylülde Sakaryada yayımlanan Anadolu gazetesine giden BİK Şube Müdürü Recep Bolat ve Devrim Ersen Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla yaralanmış, Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybederken, Bolat da 8 Ekimde İstanbulda tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.
    
     Muhabir: Kemal Kaymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sakaryadaki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER