Sakat kalan Afgan gencin ailesi, yardım

Sakat kalan Afgan gencin ailesi, yardım bekliyor -Sivasta, geçirdiği trafik kazası sonucu kollarını ve ayaklarını hareket ettiremeyen ve konuşamayan Afgan asıllı Emran Mohammedi (13), ailesi tarafından mama ile besleniyor -Aylık masr


SİVAS (A.A) - Sivasta, geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kalan 13 yaşındaki Afgan asıllı Emran Mohammedinin ailesi, tedavi ve evde bakım masraflarının karşılanması için yardım bekliyor.
     Ailesinin verdiği bilgiye göre, Mohammediye 6 ay önce evlerinin önünde bisikletiyle gezinirken, yoldan geçen bir otomobil çarptı. Yaralı olarak kentteki bir hastaneye kaldırılan Mohammedi, 5 ay süreyle tedavi gördü. Hastaneden, tedavi masrafları için 42 bin 800 TL borç çıkarıldı. Maddi imkanları, sosyal güvencesi olmayan ve kazada çocuğun kusurlu olması dolayısıyla sigortadan yararlanamayan aile, borç karşılığında senet imzalayarak Mohammediyi hastaneden çıkardı.
     Kaza sonucu kollarını ve ayaklarını hareket ettiremeyen ve konuşamayan Afgan çocuk, annesi Semira (30) ve babası Nasrullah Mohammedi (33) tarafından mama ile besleniyor ve ailesinin yardımıyla günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Anne ve baba, egzersiz ve masajla Mohammedinin hareket edebilmesini sağlamaya çalışıyor.
     Baba Nasrulah Mohammedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce sığınmacı olarak Türkiyeye geldiklerini ve Sivasa yerleştiklerini, 6 ay önce de bu kazanın yaşandığını söyledi.
     Hastane borcuna karşılık senet imzalayarak oğlunu eve getirdiğini dile getiren Mohammedi, şöyle konuştu:
     Hastaneden taburcu olduğumda 42 bin 800 lira borcum çıktı. Nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Bu borcun dışında çocuğumun aylık 2 bin 100 lira gibi bir masrafı var. Mama, ilaç ve çocuk bezi alamıyorum. Çok zor durumdayım. Birleşmiş Milletler (BM) bana yardımcı olsun. Benim çocuğum da başka çocuklar gibi sokakta oynasın, iyileşsin, gezsin. İmkan varsa çocuğumu başka ülkelere göndersinler. İyileşmesini istiyorum. Doktorlar zaman lazım diyor başka bir şey demiyorlar. Kendinde değil, hareket edemiyor, biz ona masaj yapıyoruz, eline koluna ayağına. Konuşamıyor, tedavisi için zaman lazım diyorlar.
     Nasrullah Mohammedi, çalışma izni olmadığı için çalışamadığını belirterek, Annesi yalnız yapamıyor bakımını. Masaj yaparken, kaldırırken, mamasını verirken ben yardım ediyorum. İnsanlık olarak bana yardım etsinler. Türkiye ve BMden yardım istiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sakat kalan Afgan gencin ailesi, yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER