Sakin Şehir Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vizede

Sakin Şehir Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vizede yapıldı


KIRKLARELİ (A.A) - Sakin Şehir (Cittaslow) Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vizede yapıldı.
     Türkiye Cittaslow Temsilcisi Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir restoranda düzenlenen toplantıda kimliklerin yitirilmeye başlandığını öne sürdü.
     Herkesin aynılaşmaya başladığını savunan Soyer, Aynı şeyleri yer aynı şeyleri giyer insanlar olduk. Hepimiz aynı markalı ürünü kullanmaya başladık hayatımızda. Sakin Şehir (Cittaslow) amacı da bu gidişe durmak demektir dedi.
     Her kentin kendine ait bir ritmi, bir rengi olduğuna dikkati çeken, Soyden şöyle konuştu:
     Her kentin kendine göre gelenekleri, yaşam tarzları vardır ve bunlar güzeldir. Bunları korumak lazım. İşte cittaslow bu nedenle doğmuş sürdürülebilir kent modelidir. Bugün dünya da 27 ülkede 150 kent bu unvanı taşıyor. Yüzlercesi de kapıda girmek istiyor. Çünkü büyük kentler sürdürülebilirliklerini yitirdiler. Büyük kentlerin insan hayatına getirdiği telaş, stres, gerginlik ve hız buralarda yaşayanları çok etkiliyor ve insanlar artık böyle bir kentte yaşamak istemiyor. Gerçekten insanca yaşayacakları yer arayışı içindeler. Cittaslow cümlesi biliyorsunuz yaşamın kolay olduğu kentlerin ağıdır.
     Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz da toplantının Vizede yapılmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.
     Toplantıya Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Vize Kaymakamı Murat Duru, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Gökay Üstün ve Kırklareli Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Sakin Şehir Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vizede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER