Salihlide aşırı yağış sonucu yıkılan köprü

Salihlide aşırı yağış sonucu yıkılan köprü -CHP Manisa Milletvekili Öz: Köprü ile içme suyu hattının yenilenmesi gerekiyor


MANİSA (A.A) - CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli ilçesine bağlı Beylikli ve Yeşilova köyleri arasında ulaşımın sağlandığı ve pazar günü şiddetli yağış sonucu yıkılan Alaşehir Çayı üzerindeki köprü ile hasar gören içme suyu hattının yenilenmesi gerektiğini söyledi.
     Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, köprünün bulunduğu alanda yürütülen çalışmaları yerinde incelediğini, köprünün yeniden yapımına ilişkin yetkililerle görüşülmesi gerektiğini belirtti.
     Köprünün yıkımı ile Yeşilova Köyüne giden içme suyu boru hattının hasar gördüğünü tespit ettiklerini ifade eden Öz, şöyle konuştu:
     Yeşilova Köyünde bulunan 450 hane susuz kalmış durumda. Köylüler, içme suyu hattını kendi imkanlarıyla tamir etmeye çalışıyor. Köprü ile içme suyu hattının yenilenmesi gerekiyor. Köylülerin mağduriyetinin devlet tarafından giderilmesini talep ediyoruz. Köylümüz, çiftçilikle uğraştığı için arazilerine gidip gelirken bu köprüyü kullanıyorlar. Bu anlamda çok mağdurlar.
     Beylikli Köyü Muhtarı Esat Gülçetin ise içme suyu hattını ilkel yöntemlerle onararak köylünün suya kavuşması için çaba sarf ettiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Salihlide aşırı yağış sonucu yıkılan köprü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER