Samsundaki şiddetli fırtına

Samsundaki şiddetli fırtına -Vali Aksoy: Afet sonrası derhal köylere ulaşılarak afetin etkilerinin azaltılması çalışmaları başlatılmıştır -Bugün akşam itibariyle tüm köylere elektrik verilmiş olacak


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsundaki şiddetli fırtına sonrası afetin etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Çarşambada dün ani bastıran yağmur, rüzgar ve hortum sonucunda ovada bulunan 17 köyde elektrik iletim ağlarının koptuğunu, bazı direklerin devrilmesi sonucu enerji üretiminin kesildiğini belirtti.
     Büyük gövdeli ağaçların köklerinden sökülerek yolları kapattığını, grup ve tali yollarda ulaşımın kesildiğini anımsatan Aksoy, şöyle devam etti:
     Kavak, meyve, fındık ağaçları ile ekili sebze ve meyve alanlarında zararlar oluşmuştur. Binaların bir kısmının kiremitleri uçmuş, bazı binalarda ağaç yıkımı suretiyle zarar meydana gelmiştir. Denizler köyündeki sahile yakın Duman Gölü taşarak çevredeki tarlalara zarar vermiştir. Afet sonrası derhal köylere ulaşılarak afetin etkilerinin azaltılması çalışmaları başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde, YEDAŞ elektrik ekipleri tarafından zarar gören 20 trafoya hemen müdahale edilmiş olup, bugün akşam itibariyle tüm köylere elektrik verilmiş olacaktır.
     Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin motorlu testere yardımıyla devrilen ağaçları yollardan temizlediğini bildiren Aksoy, bugün akşam saatlerine doğru tüm yolların açılacağını, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 12 personelin yapı zararlarına karşı tespit çalışmaları başlattığını açıkladı.
     Vali Aksoy, ön hasar tespitine göre acil yardım talep edileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait 12 ekip zarar tespiti için köylere dağılmış olup, meydana gelen aşırı fırtına, hortum nedeniyle bugünden itibaren hasar tespitleri bitinceye kadar araçları ile beraber 3er kişilik 10 ekip Çarşamba Kaymakamlığı emrine görevlendirilerek çalışmalara başlanmıştır. Özel İdareye ait 2 kepçe ve 1 greyder yol çalışmalarını bitirmek üzeredir. DSİ 7. Bölge Müdürlüğüne ait 1 kepçe ve mahalli idare birliklerine ait 1 kepçe ile de Denizler köyündeki Dumanlı Gölünün önünün açılması bugün itibariyle bitirilmiş olacaktır. Aşırı yağışlar nedeniyle Yakakent ilçesinde 3 köy yolu ulaşıma kapanmış olup, yol açma çalışmalarına başlanmıştır. Meydana gelen afette can kaybı yaşanmamıştır. Yapısal hasarlar az olup, tarım alanlarındaki hasarlar ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsundaki şiddetli fırtına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER