Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Başbakanımızın belediyecilikten ve şehircilikten gelme vizyonu, dalga dalga bizlere kadar yansıyor


MARDİN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Başbakanımızın belediyecilikten ve şehircilikten gelme vizyonu, dalga dalga bizlere kadar yansıyor dedi.
     Yılmaz ve İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mardinde düzenlenen Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye, Yerel Yönetimler Programına katıldı.
     Yay Grand Otelde gerçekleştirilen programda konuşan Yılmaz, Mardinde yürütülen, Tarihi Dönüşüm Projesinin ili çok ileriye taşıyacağını belirterek, projenin turizm konusunda sadece Mardine değil, Türkiyeye de olumlu katkılarının olacağını söyledi.
     Tarihi kent Mardinin, büyükşehir olması için çalışmaların hızla ilerlediğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
     Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğluna deneyim ve tecrübelerimi aktararak, bu konuda bir katkı sunmak istedim. Başbakanımızın belediyecilikten ve şehircilikten gelme vizyonu, dalga dalga bizlere kadar yansıyor. Büyükşehir yasası ile sadece şehir merkezine değil, ilçelere de hizmet gidecek. Güzelim tarihi mirasın üstüne abanmış gibi görünen çirkin binalar yıkılıyor. Güzelim şehirler ortaya çıkıyor. Büyükşehir yasası, bu ölçekteki faaliyeti sadece şehir merkezine değil ilçelere de yayacak. Türkiye 2023 yılına çok daha modern şehircilik örnekleriyle, modern şehirlerin yeni yüzleriyle ve çağdaş bir ülke vizyonuyla çıkmaya çalışıyor. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın ortaya koyduğu prensip ve direktifler doğrultusunda, şehirlerimizi inşallah önümüzdeki süre içerisinde çok farklı bir yere getireceğiz.
     Programa, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide de katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER