Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: -Havalimanı ile şehir arasında görüntü kirliliği oluşturan dükkan ve iş yerlerini düzenleyeceğiz


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havalimanı ile şehir arasında görüntü kirliliği oluşturan dükkan ve iş yerlerini düzenleyeceğiz dedi.
     Yılmaz yaptığı açıklamada, büyükşehir olmanın ve büyüyen bir şehir olmanın güzelliğini yansıtmak için şehrin giriş, çıkış ve merkez caddelerinde çeşitli düzenlemeler yapacaklarını söyledi.
     Şehrin içinde yer alan matbaacılar, tekstilciler ayakkabıcılar gibi iş kolları şehrin dışına taşıyacaklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Bu, büyükşehir olmanın ve büyüyen şehir olmanın iç düzenlemesi gereği yapılması gereken bir durum. Şehircilik adına Irmak Caddesi ve Çiftlik Caddesinde çalışmalar yapacağız. Ayrıca Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan şehirlerin havalimanıyla, havalimanından şehre giriş yollarının estetiğini çok önemsiyor. Çünkü Şehirlerin girişi şehirlerin vitrinidir diyor. Bu açıdan bu koridorların temiz ve tertipli tutulmasını yönelik talimatlar veriyor. Bu bakımdan havalimanı ile şehir arasında görüntü kirliliği oluşturan dükkan ve iş yerlerini düzenleyeceğiz.
     Samsun-Çarşamba Havalimanı ile şehir arasında sadece otomotivcilerin görüntü kirliliği oluşturmadığına dikkat çeken Yılmaz, Burada sadece görüntü kirliliğini otomotivciler yapmıyor. Küçük esnaf olanlar var. Bütün bunların şehrin vitrini olan koridorlardan kaldırılıp başka yerlere taşınmasına dönük bir program içindeyiz. Yani havalimanıyla şehir arasında cephe gösterişi itibariyle estetiği bozan esnaf kardeşlerimizi mağdur olmamaları açısından şimdiden uyarıyorum. Buralardaki düzensizlikleri düzenleme çabamıza destek versinler diye konuştu.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER