Samsun Valisi Aksoy:

Samsun Valisi Aksoy: -Türkiyede son yıllarda artan teşvikler var. Girişimcilerimiz bu teşviklerden en iyi şekilde yararlanmalıdır (Fotoğralı)


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiyede son yıllarda artan teşvikler var. Girişimcilerimiz bu teşviklerden en iyi şekilde yararlanmalıdır dedi.
     Vali Aksoy, Samsun Valiliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünce Bakanlık-Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge, hibe, destek ve teşviklerikonulu bilgilendirme toplantısına katıldı.
     OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aksoy, Türkiyede son yıllarda girişimcilere yönelik artan teşviklerin bulunduğunu söyledi.
     Dünyada olduğu gibi Türkiyede de devletin ekonominin içinde doğrudan yer almamaya gayret ettiğini belirten Aksoy, Devlet, elindeki üretime yönelik tesisleri özel sektöre devrediyor. Bu devletin tamamen ekonomik yaşamdan çekileceği anlamına gelmiyor. Devlet ekonomik anlamda belirli noktalarda gelişmeleri ön gören çalışmaları yapmak üzere farklı argümanlar geliştiriyor. Bunlar teşvikler, hibeler ve çeşitli destekler olarak karşımıza çıkıyor. Farklı farklı amaçlarla karşımıza çıkan teşvikler var. Bunlar istihdamı arttırmaya, ihracatı geliştirmeye ve ekonomik anlamda üretimi arttırmaya yönelik olan teşviklerdir dedi.
    
     -Samsun her alanda kendini geliştiren bir il-
    
     Girişimcilerin, her yıl kendisini geliştirdiğini, yeni birtakım çalışmalarla standartlarını yükselterek ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilir hale gelmek için büyük gayret gösterdiğinin de altını çizen Aksoy, devletin de bu noktada girişimcilere destekler sağladığını kaydetti.
     Samsunda kurumlar arası diyalog ve işbirliği çalışmalarının sürdürdüğünü belirten Aksoy, şunları söyledi:
     Samsun her alanda kendini geliştiren bir il. Samsunu ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kalkınmasına katkı sağlamak amacındayız. Samsunda organize sanayi bölgelerimiz var. Gelişmekte olan Kavak ve Bafra organize sanayi bölgemiz var. Altyapı çalışmalarına başlayacağımız Havza organize sanayi bölgemiz var. Gıda organize sanayi bölgemiz var. İnşaat çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda üretime geçilecek. Yakın bir zamanda tarım sektörünü sanayi ile belirli bir ölçüde buluşturacak bir altyapıyı ortaya koymuş olacağız. Bu tür çalışmalarla girişimcilere, akademisyenlere devletin çeşitli kurumlarının sağlayacağı teşvik, hibelerin neler olduğu paylaşılacak. Samsun kenti bu teşviklerden büyük katkı alacaktır.
     OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan ise, üniversite olarak öğretim üyeleri ve öğrencilerin istenilen düzeyde olması için bilimsel araştırmalar önem verdiklerini söyledi.
     Bütün girişimcilerin yenilikçi ve özverili olması gerektiğini anlatan Akan, Mezun olan öğrencilerimiz iş kaygısı yaşıyor. Ne iş yaparsanız yapın girişimci karakteriniz kendi kariyer hayatınızda çok önemlidir. Kendinizi sürekli yenilemek ve geliştirmek zorundasınız. Bu nedenle bu tarz toplantılar ve hangi teşviklerin neler olduğunu bilmeniz çok önemlidir. Yenilikçi ve girişimci tavrınızı her yerde gösterebilmelisiniz diye konuştu.
     Toplantıda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu da girişimcilere yönelik teşviklerin geliştirilmesi , Ar-Ge çalışmalarının önemi konusunda açıklamalarda bulundu.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsun Valisi Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER