Sanatçı Şevval Sam, Boydak Ormanında fidan

Sanatçı Şevval Sam, Boydak Ormanında fidan dikti -Sam: "Biz de organik yaratıklarız, bu tabiata ihtiyacımız var"


KAYSERİ (A.A) - Sanatçı Şevval Sam, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yılanlı Dağı mevkisinde oluşturulan Boydak Ormanına fidan dikti.
     Fidan dikimi öncesinde gazetecilere açıklama yapan Sam, Boydak Holdingin davetlisi olarak Kayseriye geldiğini belirtti.
     OSBdeki bazı fabrikaları gezdiğini ifade eden Sam, "Ne kadar titiz çalışıldığını, iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu gördüm. İşçi arkadaşlarla bir araya geldik. Şimdi de Boydak ailesinin Kayseriye yaptığı en büyük iyilik olarak gördüğüm ormanda fidan dikeceğim. Ormanın, orman olabilmesi için ağaçlarının bir gün bina yapımına kurban gitmemesi gerekiyor. Belki yabani hayvanların da o ortama müdahil olması, orada yaşaması gerekiyor. Sanırım ormana 370 bin ağaç dikilmiş, ben de bugün bir ağaç dikeceğim, Boydak Ormanına benim de bir katkım olacak" diye konuştu.
     Sadece sanayicileri değil bütün insanları tabiat konusunda duyarlı olmaya çağıran Sam, şunları söyledi:
     "Biz de organik yaratıklarız, bu tabiata ihtiyacımız var. Onunla iş birliği yapmadığımız zaman tabiat bunun acısını bizden mutlaka çıkartacaktır. Aslında toprak, yeryüzünde insana hoşgörüyü öğreten yegane elementtir. Ona ne verseniz, çekirdek atsanız ya da bir tohum ekip fidan dikseniz sorgu sual etmeden, karşılıksız olarak kocaman bir delikanlı yapar. Bunu hayat felsefesi edinmek lazım."
     Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise 2011 yılından beri Şevval Sam ile birlikte çalıştıklarını hatırlattı.
     Güzel kampanyalara imza attıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Boydak, "Hem çalışanlarımız hem de holding adına teşekkür ediyoruz. Kendisinin tabiata olan ilgisini bildiğimiz için Boydak Ormanımıza davet ettik. Akşam da Kadir Has Kongre Merkezinde çalışanlarımıza yönelik güzel bir konser organizasyonu düzenledik. Konserin çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu arttırıp yorgunluğu atmalarına yardımcı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Şevval Sam, Boydak Ormanına çam fidanı dikti. Hacı Boydak, ormanda yemek sırasında basın mensuplarına kendi elleriyle kuzu tandır ikram etti.
     Boydak Holding tarafından 1350 metre rakımlı Yılanlı Dağında oluşturulan Boydak Ormanında bu zamana kadar 370 bine yakın ağaç dikildi. Ormanda 100den fazla çeşit ağaç bulunuyor.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sanatçı Şevval Sam, Boydak Ormanında fidan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER