Sanayi atıklarından heykel yaptılar

Sanayi atıklarından heykel yaptılar -Kocaelideki Vehbi Koç Vakfı Kültür Merkezi tarafından yürütülen Sanayinin Sanatçıları projesi kapsamında sanayi atıklarından çeşitli heykeller üretildi -Projenin Sanat Yönetmeni Pınar


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Kocaelideki Vehbi Koç Vakfı Kültür Merkezi tarafından yürütülen Sanayinin Sanatçıları projesi kapsamında sanayi atıklarından çeşitli heykeller üretildi.
     Projenin Sanat Yönetmeni Pınar Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje amacının insanlara fırsat verilmesi halinde sanatın içinde yer alabileceklerini göstermek olduğunu belirterek, bu kapsamda fabrikanın boyahane bölümünde çalışan işçilerden oluşan bir grup oluşturduklarını söyledi.
     Grupta yer alan işçilerin söz konusu gruba seçildikleri için endişelendiklerini ifade eden Çimen, işçilerin ilk dönemde derslere endişe içinde katıldıklarını kaydetti.
     Çimen, grubun bazı üyelerinin heykel sergisine bile gitmediklerini dile getirerek, heykel yapılışının zor olduğunu düşündükleri belirtti. Üyelerin zanaatkar olmalarının pratikte kendilerine yarar sağladığını belirten Çimen, çalışmaların başlamasının ardından güzel anlar yaşadıklarını bildirdi.
     Çimen, sanatın işçiler arasında elit bir yapı olarak düşünüldüğünü anlatarak, Biz heykel bilmiyoruz. Bildiğimiz tek heykel, Atatürk heykeli diyenler oldu. Fakat aldıkları dersler sonucunda heykel yapabileceklerini gördüler. Bunun sonrasında atölyede zevkle çalıştıklar. Bizim projemiz bitti ama gruptaki arkadaşlarımız heykel yapmaya devam ediyorlar. Biz onları sanatın içine çekmiş olduk dedi.
    
     -Hurdaları sanat eserine dönüştürüyoruz-
    
     Atölye derslerinin kendileri için eğlenceli geçtiğini ifade eden Çimen, gruptakilerin heykelde kullanacakları parçaları bir sanatçı gibi oluşturduğunu söyledi.
     Çimen, eserler arasında bulunan hayvan ve robot heykelleri için otomobil direksiyonu ve aynalarının kullanıldığını belirterek, eserleri, oluşturulan parçaları birleştirme yöntemiyle meydana getirdiklerini anlattı.
     Heykelleri, araçların üretildiği fabrika içinde yaptıklarını dile getiren Çimen, Birileri araç üretirken biz orada heykel çalışmaları yaptık. Hem çok eğlenceli hem de çok motive edici bir süreç yaşadık. Olumlu tepkiler aldık. Heykelleri gören başka işçilerde bize gelip heykel yapmak istediklerini ifade ediyor. Bu projemiz bir kaç etap şeklinde devam edecek. Biz onları sanatın içine çekerken aslında bunların üretiminin çok kolay olabileceğini gösterdik. Onlara sadece zaman ve fırsat verdik diye konuştu.
     Heykellerin bulunduğu kültür merkezini gezen ziyaretçilerin heykellere büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Çimen, ziyaretçilerin eserleri ünlü bir sanatçının yaptığını düşündüklerini söyledi.
     Oluşturulan parçaların en doğru şekilde kullanıldığını vurgulayan Çimen, Otomobil yapılırken çıkan hurdaları satmayıp, sanat eserine dönüştürüyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sanayi atıklarından heykel yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER