Sanayici ve akademisyenler YYÜde buluştu

Sanayici ve akademisyenler YYÜde buluştu -Van Vali Yardımcısı Alkan: İlimden mahrum ve ekonomisi zayıf toplumların ne kendilerine ne de insanlığa yararı vardır


VAN (A.A) - Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO), Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB), Erciş Ticaret Odası (ETSO) ve Van Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Van Akademisyenleri ve Sanayicileri Buluşması paneli düzenlendi.
     YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçekleşen panele katılan Van Vali Yardımcısı Hakan Alkan, kentte geçtiğimiz yıl yaşanan 2 büyük depremin izlerinin silinmeye çalışıldığını söyledi.
     Yarınların gözde, büyük şehirlerinden biri olacak Vanı sevenleriyle buluşturmaya gayret ettiklerini belirten Alkan, eğitimden sağlığa, ekonomiden kentleşmeye, ulaşımdan turizme kadar hemen her alanda Vana yakışan çalışmalar yaptıklarını açıkladı.
     Alkan, şöyle konuştu:
     Zaman bilim, sanayi ve teknoloji zamanıdır. İnsanoğlu 18. yüzyılda başlayan Aydınlanma Çağı ve aynı döneme denk gelen Sanayi Devriminden bu yana tüm enerji potansiyelini, bu uğurda sarf etmekte. Diyebiliriz ki asırlardır dünya dengesinde etkin olan ülkeler, işte bu ışığı zamanında fark edip, bir an evvel bu yola revan olan ve yalnızca günlerini değil, aynı zamanda geleceklerini de bu doğrultuda şekillendirenlerdir. Amerikanın, Japonyanın, Avrupa ülkelerinin dahi haritadaki küçücük varlığıyla İsrailin günümüzdeki etkinliği de bunun açık göstergesidir.
     İlimden mahrum ve ekonomisi zayıf toplumların ne kendilerine ne de insanlığa fayda vermeyeceğini belirten Alkan, bu nedenle yeniden ayağa kalkan kentin ve son yıllardaki atılımlarıyla göz dolduran ülkenin, bilim ve sanayi kulvarında çaba göstermesinin, heyecan ve umut verici olduğunu dile getirdi.
     Alkan, Bu panelle, paydaşları bir araya getirip, güçlü bir sinerji oluşturduk. Ülkemizin bu doğrultudaki yükselişine, Vanımızın da katkı sunmasını, aynı şekilde bundan istifade etmesini sağlıyoruz. Aynı şekilde üniversitemizin bilgi birikiminin üretim sürecine katılmasına, ürünlerin daha kaliteli, daha ucuz ve rekabet edebilirliğe daha uygun olarak üretilmesine de katkı sunuyoruz dedi.
     YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, panelin çok önemli sonuçlarının olacağını aktardı.
     Battal, Depremden önce, sivil toplum örgütlerimiz, çiftçilerimiz, sanayicilerimiz ve muhtarlarımızla bir takım toplantılar gerçekleştirmiştik. Hedefimiz, üniversitemizin potansiyeli ile Vanın potansiyelini birleştirip, Vanın bölgesinde, ülkemizde ve uluslararası düzeyde çok önemli noktaya ulaştırmaktı. Bu açıdan toplantı çok önemli olacak. Vanın potansiyelini ortaya koyacağız diye konuştu.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Can ise, gelişmiş ekonomilerin artık tümüyle üretim tabanlı olmadığı, üretimde sermaye ve emek değerinin yanına, onlardan çok daha etkili olarak bilimsel bilginin yer aldığını ifade etti.
     Ardından üniversite sanayi işbirliği uygulamasında en başarılı kuruluş olan Ete İnşaat, en başarılı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mucip Takva ve en başarılı buluşu yapan Prof. Dr. Nahit Aktaşa plaket verildi.
     Panele Vali Yardımcısı Alkan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Can, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Sanayici ve akademisyenler YYÜde buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER