Sanayici ve işadamları TAYSEBi gezdi

Sanayici ve işadamları TAYSEBi gezdi


ADANA (A.A) - Mersin ve Adanadaki sanayici ve işadamları Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesini (TAYSEB) gezip, yeni yatırımcıların önünün açılması gerektiğini belirtti.
     TAYSEB Müdürü Ahmet Karı ziyaret eden Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ahmet Akkurt, bölge ekonomisini etkileyecek yerli ve yabancı yatırımcıların bölgede istihdam sağlanmasının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.
     Akkurt, bölgenin cazibe merkezi olduğunu, buraya yatırım yapacak şirketlere kolaylık sağlanması gerektiğini belirterek, Serbest Bölgenin en büyük sorunu ulaşımdır. Tren ulaşımının bir an önce sağlanması yatırımcıları da hareketlendirecektir. Serbest Bölgeye yakın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde orta ölçekli sanayi bölgesi bulunmamaktadır" dedi.
     TAYSEB Müdürü Kar ise yatırımcıları bölgeye çekmek için çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "TCDD Adana Bölge Müdürlüğü ile görüşülerek tren ulaşımın sağlanması için gerekli yazışmalar yapılmıştır. Kısa bir süre içerisinde bölgeye yakın bir yerde istasyon kurulacağının müjdesini veriyorum. Artık yatırımcıların ulaşım sorunu çözülecek. Yatırımcıya her türlü destek oluyoruz" diye konuştu.
     Kar, bir çok firmanın bölgeye yatırım yapmak amacıyla ruhsat almak için başvuruda bulunduklarını sözlerine ekledi.
     Ziyarete sanayici ve işadamları derneklerinin temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Sanayici ve işadamları TAYSEBi gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER