Şanlıurfada, husumetli aileler barıştırıldı

Şanlıurfada, husumetli aileler barıştırıldı -Bozova ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce bir kişinin öldüğü olayın ardından iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Bozova ilçesinde, yaklaşık 2 yıl önce bir kişinin öldüğü olayın ardından iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı.
     İlçe Ziraat Odası Başkanı Subhi Aksoy, Kara ve Kaymaz aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için aile büyükleriyle görüştü.
     İkna olan ve Bozova İmam Hatip Lisesi salonunda bir araya getirilen aileler, aralarındaki husumete son verdiklerini ilan ederek, birlikte kurulan sofrada barış yemeği yedi.
     Yemeğe katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, söz konusu davaların, tamamen sona ermesi için çaba gösterdiklerini söyledi.
     Bölgede kimsenin istemediği halde benzer davaların sürdüğünü ifade eden Vali Güvenç, Bu davaların artık sona ermesi lazım. Bu davalarda, Şanlıurfa kaybediyor, Türkiye kaybediyor. Bu olumsuz konular, şehre gezmeye gelecek veya yatırım için gelecek kişileri caydırıyor. Kaba kuvvet, hiçbir şey çözmüyor. Hepimiz biriz ve beraberiz. Herkes Allahın kulu ve Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıdır. Bir hiç yüzünden çıkan bu tür davaları bitirmemiz lazım, bunlar bize yakışmıyor.
     Yaklaşık 2 yıl önce ilçeye bağlı Kaçarsaluca köyünde söz konusu aile bireyleri arasında sulama nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Mehmet Kara hayatını kaybetti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Şanlıurfada, husumetli aileler barıştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER