Şanlıurfada sıcak hava

Şanlıurfada sıcak hava -Meteoroloji Genel Müdürlüğünün gölgede ölçtüğü değerler gün içerisinde en yüksek 44.2 dereceyi gösterirken açık havadaki bazı termometrelerde sıcaklıkların 48 derece ölçüldüğü görüldü -Sıcak havadan buna


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün gölgede ölçtüğü değerler en yüksek 44.2 dereceyi gösterirken, açık havadaki bazı termometrelerde ise sıcaklıkların 48 derece ölçüldüğü görüldü.
     Türkiyenin en sıcak illerinin başında gelen kentte, gün içerisinde güneşin etkili olduğu saatlerde insan ve araç trafiğinin ciddi anlamda seyrekleştiği görülüyor. Vatandaşların çoğunluğu gün içerisinde ev ve işyerlerinden çıkmazken, kimileri de şehrin en serin mekanları arasında yer alan park ve bahçeler ile Balıklıgöl Yerleşkesindeki yeşil alanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Özellikle gençler ve çocuklar ise günün büyük bir bölümünü yüzme havuzlarında veya küçük su göletlerinde geçiriyor.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğünün gölgede ölçtüğü değerler gün içerisinde en yüksek 44.2 dereceyi gösterirken, açık havadaki bazı termometrelerde sıcaklıklar ise 48 dereceye kadar ulaştı.
     Meteoroloji İl Müdürü Vekili Abdurrahman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin sıcak bir iklim kuşağında olduğunu belirterek, hava sıcaklıklarının birkaç gün daha 43-44 derece civarında seyretmesinin tahmin edildiğini söyledi.
     Vatandaşların özellikle güneş ışınlarının dik düştüğü saatlerde dışarıya çıkmamasını tavsiye eden Yıldırım, 43-44 derece sıcaklıklar, Şanlıurfa için rekor dereceler değildir dedi.
    
     -Klima satışları da arttı
    
     Bu arada bu dönemde vantilatör ve klimalar, kentte en fazla satışı yapılan cihazların başında yer alıyor. Klima satışı yapan Mehmet Erdinçler, hava ısındıkça satışlarının daha fazla arttığını belirterek, Normalde günde birkaç tane sattığımız klima sayısı, bu havalarda 10-15i buluyor. Sıcaklığa bağlı işler. Hava ısındıkça işlerimiz daha iyi oluyor. Tabii bir yandan da millet havanın ısınmasından dolayı şikayetçi ama ne yapalım. Bu hava kimisine de ekmek kapısı açıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Yasin Dikme / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfada sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER