Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Vali Yardımcısı Kırcı Duman gençlik merkezini ziyaret etti


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Yardımcısı Aylin Kırıcı Duman, Ahmet Yesevi Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Kırıcı Dumana ziyareti sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız eşlik etti.
     Burada konuşan Aylin Kırıcı Duman, gençlerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi için güzel bir ortam yaratıldığını ifade etti.
     Gençlik merkezlerinde düzenlenen etkinliklerin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan, Kırıcı Duman, "Gençlerimizin sosyal ve kültürel bağlamda geliştirmek ve geleceğe sağlam başarılı ve dürüst bireyler yetiştirmek bizim görevimizdir. Bu bağlamda gençlik merkezlerimizin çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.
     İl Müdürü Yıldız da gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirecekleri bir ortam oluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     "Gençlerin kişisel gelişimlerini sağlamak amacıyla her dönem yeni kurslar açılmaktadır. Bu kursların tamamı ücretsiz olmaktadır. Bütün gençlerimiz boş vakitlerini değerlendirmeleri için gençlik merkezimizi değerlendirmelerini istiyoruz. Ayrıca gençlik merkezlerimizde bağlama, keman, bilgisayar, İngilizce, ebru, hüsn-ü hat, satranç, Türk halk müziği, ud, ney-kaval, halk oyunları dallarında kurslarımız ücretsiz faaliyet göstermektedir."
    
     -Şanlıurfada kültür-sanat
    
     Şanlıurfa bu hafta bir konser ile iki tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak.
     Kardeş Türküler, Şanlıurfanın kurtuluşu dolayısıyla bu akşam 11 Nisan Şenlik Alanında saat 20.30da konser verecek.
     Belediye Şehir Tiyatrosu ekibi, çocuklara yönelik "Keloğlan" adlı çocuk oyununu 13 Nisan Cumartesi 13.00da Şair Nabi Kültür Merkezinde sahneleyecek.
     Tiyatro ekibi ayrıca, aynı günde ve yerde saat 19.30da Mustafa Acarın yazdığı "Soluk Alma Vakti" oyununu sanatseverlerin beğenisine sunacak.
    
     -Şanlıurfanın kurtuluşunun yıl dönümü
    
     Şanlıurfanın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu bir mesaj yayınladı.
     Likoğlu mesajında, Şanlıurfanın kurtuluş hareketinin başladığı en önemli merkezlerden biri olduğunu belirtti. Şanlıurfa halkının 11 Nisan günü gösterdiği şanlı mücadeleyle şehrin düşman işgalinden kurtulduğunu vurgulayan Likoğlu, "Şanlıurfalı, ecdadımızın göstermiş olduğu inanılmaz fedakarlık ve yüce kahramanlıklar tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Böylesine bir destanı yazan ecdadımızın ruhlarını rahmetle anar, Şanlıurfa halkının kurtuluş gününü kutlarım."
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın-Rauf Maltaş / Yasin Dikme
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER