Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Akçakale Müftüsü Ortaç, gazetecilerle bir araya geldi


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale Müftüsü Hüseyin Ortaç, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.
     Müftü Ortaç, makamında düzenlenen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve insan onuru" temasını gündeme taşıdığını söyledi.
     Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde insan onuru konusunun bütün yönleriyle ele alınacağını ifade eden Ortaç, "Kutlu Doğum Haftasının, toplumda Peygamber Efendimize duyulan sevgi ve bağlılığın perçinleşmesine, insan onurunun gönüllerde ve hayatımızda hak ettiği yere ulaşmasına vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz" dedi.
     Ortaç, hafta dolayısıyla kadın ve erkeklere yönelik konferans, mevlit ve kutlu doğum aşı etkinliklerinin yapılacağını bildirdi.
    
     -Şanlıurfanın düşman işgalinden kurtuluşu
    
     Şanlıurfanın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı Bursanın Gemlik ilçesinde yaşayan Şanlıurfalılar tarafından kutlandı.
     Gemlik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediyenin 2013 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında Şanlıurfalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Şanlıurfa sıra gecesi ekibi yöresel türküleri seslendirdi.
     Programda konuşan Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, barış ve kardeşlik içerisinde yapılan etkinliklerin Türkiye ve dünyaya örnek teşkil ettiğini belirtti.
     Dernek Başkan yardımcısı Ferit Silvan da, Gemlik Belediyesinin sosyal ve kültürel anlamda derneklere verdiği desteğe teşekkür etti. Silvan, Belediye Başkan Vekili Yılmaza plaket takdim etti.
     Etkinliğe, Kaymakam Cahit Işık, siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Eşber Ayaydın / Ömer Fansa
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER