Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -Viranşehirde yardıma muhtaç aileler yararına kermes


ŞANLIURFA (A.A) - Viranşehir Kültür ve Yardımlaşma Derneğince fakir ve yardıma muhtaç aileler yararına kermes düzenlendi.
     Kışla Mahallesinde açılan kermeste, çeşitli ev yemekleri, gıda ve giysi ürünleri satışa sunuldu.
     Dernek Başkanı Murat Karadaş, yaptığı açıklamada, dernek üyelerince hazırlanan yemek, gıda ve giyim ürünlerinin satışından elde edilecek geliri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacaklarını belirtti.
     Kermesin 5 gün açık kalacağını ifade eden Karadaş, amaçlarının yardıma muhtaç aileleri bir nebze de olsa rahatlatmak olduğunu dile getirdi.
     Kermesi, İlçe Müftüsü Abulrakip Arslan ile çok sayıda vatandaş ziyaret etti.
    
     -Sivereke hayvan barınağı yapılacak
    
     Siverek Belediyesince 250 kapasiteli hayvan barınağı yapılacak.
     Belediye Başkan Yardımcısı Murat Eyliyen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir yıldan beri üzerinde çalışılan proje kapsamında yapılacak Hayvan Barınma Merkezi projesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını belirtti.
     Siverek - Viranşehir karayolunda inşa edilecek barınağın 250 hayvan kapasiteli olduğunu ifade eden Eyliyen, şunları kaydetti:
     10 bin metrekare alana kurulacak barınakta hayvan gezinti yerleri, anneli yavrulu hayvan bölümlerinin yanı sıra hayvan sağlığı merkezi ve diğer sosyal tesisler bulunacak. 25 Mayıs Cuma günü ihalesi yapılacak barınak 3 ayda tamamlanarak, hizmete girecek.
    
     -Viranşehirde elektrik kesintisi
    
     Viranşehirde elektrik kesintisi uygulanacak.
     Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Şanlıurfa İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, TEİAŞ görevlileri, mevcut trafoları yenileme çalışması yapılacak.
     Bu nedenle Viranşehir ilçe merkezi ve bağlı köylere, 13 Mayıs Pazar günü 09.00 - 16.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
     (MŞD-EŞB-DAŞ)
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER