Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -Hilvanın su sorunu çözülüyor


ŞANLIURFA (A.A) - Hilvanın su sorununun Atatürk Barajından getirilecek su ve arıtma tesisinin yapımıyla birlikte sona ereceği bildirildi.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin 4 Yılda 400 Proje arasında yer alan Hilvanın içme suyu ihtiyacının karşılanması ve arıtma tesisi kurulması için başlatılan çalışmalarda yaşanan ödenek sıkıntısı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın girişimleriyle sonuçlandı.
     Dün Adıyamana gitmek üzere GAP Havaalanına gelen Bakan Yılmaz ile görüşen Vali Celalettin Güvenç ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ödenek sıkıntısı hakkında bilgi verip destek istedi.
     Bakan Yılmaz, projenin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan ödeneğin ek bütçeden karşılanacağını belirtti.
    
     -AK Parti İl Başkanlığı kongresine doğru
    
     AK Parti İstanbul Milletvekili ve Şanlıurfa İl Koordinatörü Harun Karaca, 3 Haziran pazar günü yapılacak AK Parti İl Başkanlığı kongresi öncesi delegelerle bir araya geldi.
     Şehitlik Çamlık Parkta düzenlenen toplantıda, GAP Arena Stadında yapılacak kongrede delegelerin oy kullanımı ve kongreyle ilgili hazırlıklar görüşüldü.
     Burada bir konuşma yapan Karaca, Şanlıurfayı çok sevdiklerini Şanlıurfanın ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğana sevdalı olduğunu belirtti.
     Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ile Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit ve partililer katıldı.
    
     -Bağlarbaşıspor takımı kupasını aldı
    
     Şanlıurfa Amatör 2. Ligde şampiyon olarak 1. lige yükselen Bağlarbaşı takımı ile U 13 Liginde birinci olan Şanlıurfaspor kulübünün yöneticilerine kupaları verildi.
     Töreninde konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Bahattin Canbeyli, amatör takımların hepsinin birbirinden yetenekli olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, en iyi oynayan takımların şampiyon olduğunu kaydetti.
     Canbeyli, U 13 Liginde şampiyon olan Şanlıurfasporın, il dışında düzenlenecek turnuvalarda kenti temsil edeceğini kaydetti.
     (MÜS-DAŞ)
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER