Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -TOKİ, bakkallara ev yapacak


ŞANLIURFA (A.A) - Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası üyeleri için yapılacak 500 sosyal konutun yer tespiti yapıldı.
     Odadan yapılan açıklamaya göre, daha önce Akabe ve Maşuk bölgelerinde toplam 500 konut yapılacağının belirtildiği ancak tüm konutların Maşuk bölgesine kurulması kararlaştırıldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Oda Başkanı Mehmet Altun, üyelerin en önemli sorunlarından bir tanesi olan konut sorununa çözüm bulmak için yaptıkları girişimlerin sonuç vermeye başladığını belirtti.
     Önceki gün Ankaradan gelen TOKİ heyeti ile yer tespitinin yapıldığını aktaran Altun, şunları kaydetti:
     Akabedeki arsa üzerinde sorun çıktığı ve bu sebeple inşaatın başlamasının uzun süre alacağı belirtildiği için tümünün Maşuk bölgesinde yapılmasını kararlaştırdık. 500 olan talebimizi bin konuta çıkardık. Önümüzdeki günlerde fiyat, peşinat ve taksit miktarları netleştiği zaman üyelerimize bilgi vereceğiz. Desteklerinden dolayı sayın Bakanımız Faruk Çelik ve Vali Celalettin Güvençe teşekkür ederiz.
    
     -4. Şah Muhammed Anma etkinlikleri
    
     Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 4. Şah Muhammed Anma etkinliklerine katıldı.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Sırrın Mahallesinde Şah Muhammedin kabrinin bulunduğu alanda düzenlenen şenlikte katılımcılara pilav ikram edildi.
     Fakıbaba, kutsal değerlere sahip çıkmak, insanların kaynaşmasını ve birlikteliklerini artırmak için bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.
     Böylesine anlamlı ve güzel organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Fakıbaba, İnsanlarımız arasındaki sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü artırmak için düzenlenen bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
    
     -Göbeklitepe yolu tamamlandı
    
     Vali Celalettin Güvenç, yol yapım çalışmaları tamamlanan Göbeklitepede incelemede bulundu.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, yol çalışmalarını inceleyen Güvenç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğludan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Tarihi Göbeklitepenin uzun zamandan bu yana devam eden yol sıkıntısının ortadan kalktığını belirten Güvenç, artık bölgeyi gezmek isteyenlerin ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntı çekmeyeceğini bildirdi.
     Vali Güvenç, Göbeklitepede sosyal tesis için ihalenin yapıldığını ve önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını belirtti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER