Şanlıurfa Cezaevindeki ikinci yangın

Şanlıurfa Cezaevindeki ikinci yangın -Vali Güvenç: 14 kişiyi hastaneye sevk ettik 1 kişi yoğun bakımda onun dışında hepsinin sağlık durumları çok iyi, takiplerini yapıyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, E Tipi Kapalı Cezaevinde çıkan ikinci yangına ilişkin, 14 kişiyi hastaneye sevk ettik, 1 kişi yoğun bakımda onun dışında hepsinin sağlık durumları çok iyi, takiplerini yapıyoruz dedi.
     Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 18.00 sıralarında çocukların bulunduğu koğuşlarda yangın çıkarıldığını söyledi.
     Yangının nedeni, kim çıkarttı, kaza mı- bunlar araştırma konusu diyen Güvenç,dolayısıyla çıkan yangında diğer koğuşların da dumandan etkilendiğini bildirdi. Bu sırada bir kısım mahkumu da dışarı almak zorunda kaldıklarını aktaran Güvenç, şöyle devam etti:
     60-70 civarındaki mahkumu cezaevinin bahçesine aldık. Ama şu an itibarıyla bütün herkese duyuruyorum, mahkum yakınlarına bildiriyorum, mahkumları tekrar içeri aldık. İçeride her şey kontrol altında. Mahkumların sağlıkları yerinde, endişe edilecek bir durum yok. Yarından itibaren tekrar telefon ve açık görüşme imkanı sağlayacağız.
     Vali Güvenç, çıkan olaylarda ölü veya yaralı olup olmadığı yönündeki soruya, 14 kişiyi hastaneye sevk ettik, 1 kişi yoğun bakımda, onun dışında hepsinin sağlık durumları çok iyi, takiplerini yapıyoruz diye cevapladı.
     Güvenç, ayrıca yaralananların büyükler olduğunu bildiğini kaydetti.
     Vali Celalettin Güvenç, cezaevinde İsyan çıkıp çıkmadığına ilişkin bir soruyu da Bu bir isyan değil, 60-70 mahkumu, dumandan etkilenen, koğuşlardan dışarı alınırken onların kordona alınması, bahçenin ilgili bölümüne sevkiyle ilgili anonslar duydunuz. Onun dışında bir şey yok şeklinde yanıtladı.
    
     Muhabir: Ekip / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfa Cezaevindeki ikinci yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER