Şanlıurfa Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi tanıtıldı

Şanlıurfa Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi tanıtıldı -Şanlıurfa Valisi Güvenç: -Şanlıurfa, Türkiyenin Orta Doğuya açılan kapısı. İnşallah Orta Doğuda huzur sağlandığında şehrimiz, Türkiyenin değil, bölgenin cazibe merkezi ola


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfanın Türkiyenin Orta Doğuya açılan kapısı olduğunu belirterek, İnşallah Orta Doğuda huzur sağlandığında şehrimiz, Türkiyenin değil, bölgenin cazibe merkezi olacak dedi.
     Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulunca Şanlıurfada yaptırılacak Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi, Çırağan Sarayında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
     Toplantıda konuşan Vali Güvenç, Türkiyenin temel parametrelerdeki yanlışlıkları düzelttiğini söyledi.
     Ülkenin 1960 yılından beri kalkınma planlarıyla yönetildiğini anlatan Güvenç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu planlarımız mutlaka çok faydalı oldu ama bir önemli eksiği vardı o da bu planlar sektörel kalkınma planlarıydı. Oysa Türkiye gibi büyük bir ülkede bölgesel kalkınma planları yapılmalıydı. Bölgesel kalkınmışlık farklılıklarının minimize edilmesi sağlanmalıydı. Türkiye bunu geçen süreçte yapamadığı için Anadolu boşaldı, metropollerimiz varoşlarla doldu, insanlar köylerini, kentlerini terk etti. Yaşadığımız sosyal, siyasal, kültürel sorunlar ortaya çıktı. Yeni dönemde hükümetin önderliğinde yapmak istediğimiz, bölgesel kalkınma farklılıklarının giderilmesi insanların doğdukları yerde doymalarının sağlanması..
     Güvenç, bu anlamda son 10 yılda önemli mesafe alındığını anlatarak, Şanlıurfanın huzur, altyapı ve insan kaynağı bakımından en cazip ve yatırıma en uygun iller arasında bulunduğunu dile getirdi.
     Şanlıurfanın, Türkiyenin Orta Doğuya açılan kapısı olduğunu belirterek, İnşallah Orta Doğuda huzur sağlandığında şehrimiz, Türkiyenin değil, bölgenin cazibe merkezi olacak. Zengin tarım ve turizm potansiyeliyle buna en güçlü aday diye konuştu.
    
     -Yatırımcıları Şanlıurfaya bekliyoruz-
    
     Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, yerel yöneticilerin görevlerinin başında yaşanabilir şehir ortaya çıkarmanın geldiğini belirterek, yatırımcıların da en önemli beklentisinin bu olduğuna inandığını söyledi.
     Fakıbaba, 2023 yılında Şanlıurfanın nüfus olarak Türkiyenin 5. büyük şehri olacağını aktararak, 5. büyük şehir olmakla övünmeyeceğiz. Ancak ekonomik olarak da çağdaşlaşma anlamında da Türkiyenin 5. büyük şehri olacağımıza inanıyoruz diye konuştu.
     Projeye belediye olarak her türlü desteği vereceklerini ifade eden Fakıbaba, yatırımcıları Şanlıurfaya beklediklerini kaydetti.
     Fakıbaba, şehrin 2023 yılında sadece bölgenin değil, Türkiyenin lokomotifi olacağını sözlerine ekledi.
    
     -İstanbulu moda, Anadoluyu da üretim merkezi yapma stratejimiz var-
    
     TİM Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu Ahmet Akbalık, sunum eşliğinde Şanlıurfa Hazırgiyim ve Konfeksiyon Kümelenme Projesi (HOSAB) hakkında bilgi verdi.
     Akbalık, projeye başladıklarında sektörün yakaladığı ivmeye kalıcı hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Uzun yıllar Türkiyenin ihracatında öncü olan hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün bugün de ülkenin dünyada söz sahibi olduğu bir alan olduğunu dile getiren Akbalık, sektörün ihracat hedeflerine de değinerek, geçen yıl 16,1 milyar dolar olan ihracatı, 2023 yılında 60 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını kaydetti.
     HOSABın sektörel bazda ilk kümelenme ve model proje olduğunu aktaran Akbalık, bölgenin yatırım açısından stratejik konuma sahip olması nedeniyle Şanlıurfayı tercih ettiklerini dile getirdi.
     Akbalık, İstanbulu moda merkezi, Anadoluyu da üretim merkezi yapma stratejilerinin olduğunu ifade ederek, Barış sürecinin yaşandığı günlerde özellikle güneydoğuda böyle bir yatırım yapmanın hem sektör adına hem de bundan sonraki adımlar için önemli bir ivme olduğunu düşünüyorum dedi.
     Toplantıya, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ve İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tanrıverdi de katıldı.
    
     Muhabir: Nurhan Çorlu
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Şanlıurfa Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER