Sansürün Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü

Sansürün Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü -Çorum Valisi Çakır: -Haber alma ve yayma özgürlüğüne verilecek önem, demokratik yaşamın gelişmesine katkı sağlayacak, bununla birlikte attığı adımlardan emin, doğru bilgi


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Nurullah Çakır, Haber alma ve yayma özgürlüğüne verilecek önem, demokratik yaşamın gelişmesine katkı sağlayacak, bununla birlikte attığı adımlardan emin, doğru bilgilendirilmiş, çağdaş bir toplum da yaratacaktır dedi.
     Vali Çakır, 24 Temmuz Sansürün Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yaşadığımız bölge ve dünyadaki gelişmeleri, doğru, yansız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak, ihtiyaç sahipleri ile görevliler arasında köprü vazifesi kurmak gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenen basın mensuplarının, zaman ve mekan mefhumu gözetmeden çalışmasını Çorum ve Türkiye adına büyük bir kazanım olarak gördüğünü belirtti.
     Kitli iletişim araçlarının günümüzde büyük bir hızla geliştiğine vurgu yapan Vali Çakır, mesajında şunları kaydetti:
     Kitli iletişim araçları sayesinde her geçen gün güçlenerek ilerleyen basın teşkilatı için, şüphesiz haberleşme özgürlüğünün kullanımı önemli bir unsurdur. Haber alma ve yayma özgürlüğüne verilecek önem, demokratik yaşamın gelişmesine katkı sağlayacak, bununla birlikte attığı adımlardan emin, doğru bilgilendirilmiş, çağdaş bir toplum da yaratacaktır. Fikir özgürlüğünün önündeki en önemli engellerden biri olan sansürün kaldırılmasının 104. yıldönümü nedeniyle, ilimizde görev yapan tüm basın çalışanlarının bu önemli gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Sansürün Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER