Sarıkavakta mahalle toplantısı yapıldı

Sarıkavakta mahalle toplantısı yapıldı -Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya, mahalle toplantısında vatandaşların sorunlarını dinledi


ANTALYA (A.A) - Kumlucaya bağlı Sarıkavak Mahallesinde düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, mahalle sakinleriyle sohbet ederek sorunları dinledi.
     Sarıkavak Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle toplantısına Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Rahmi Odabaşı, TEDAŞ İşletme Şefi Tarık Başar İncel, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, belediye birim amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.
     Toplantı öncesi mahalle sakinlerine slayt eşliğinde belediye çalışmaları ile ilgili sunum yapıldı.
     Belediye Başkanı Çetinkaya, yaptığı konuşmada, belediye olarak belirli aralıklarla mahallelerde toplantılar düzenlediklerini ve vatandaşların sorunlarına yerinde çözüm aradıklarını söyledi.
     Türkiyenin gündeminde yeni yerel yönetimleri yasası bulunduğundan bahseden Çetinkaya, yasayla Kumluca Belediyesinin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olacağını, birçok altyapı hizmetlerinin yasanın çıkmasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını belirtti.
     Kumlucada yapılan hizmetleri anlatan Çetinkaya, TEDAŞ ve Karayolları tarafından Alakır Köprüsüyle şehir merkezi arasında aydınlatma ve yağmur suyu tahliyesiyle ilgili çalışma yürütüldüğünü, DSİ tarafından da Gavur Deresinde çalışmalar yapıldığını kaydetti.
     Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni okulların inşaatlarına devam edildiğini dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu:
     Kumlucanın gündeminde olan en önemli çalışmalardan biri Tekirovadan ilçe merkezine kadar olan yolda yapılan bölünmüş yol çalışması. Ancak yolun geçeceği güzergah konusunda bir sıkıntı söz konusu. Bu konuda çalışmalar sürdürülüyor. Belediye olarak 50. Yıl Kültür Merkezinin ardından Günay sahil tesislerini hizmete girmesini sağladık, özellikle yaz aylarında sadece ilçe vatandaşlarımız için değil, çevre ilçelerden de çok sayıda vatandaşımızın buraya geldiklerini gözlemledik.
     Bir başka konu ise önümüzdeki ay Türkiyede ilk defa yapılacak DOMATEXPO fuarı. Bu konuda da ilçemizin bu güne kadar tanınmasında ve seracılığın başkenti ilan edilmesinde büyük rol oynayan domatesi en iyi şekilde Türkiyeye ve dünyaya tanıtma imkanı bulacağımızı ümit ediyorum. Ayrıca fuarla Kumlucanın da markalaşmasını pekiştireceğiz.
     Konuşmanın ardından mahalle sakinleri de yaşadıkları sorunları ve yapılmasını istedikleri çalışmaları Çetinkayaya ilettiler.
     Çetinkaya da vatandaşlardan gelen sorunları birim amirleriyle not alarak, sorun ve taleplerin değerlendirileceğini ve çözüm aranacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sarıkavakta mahalle toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER