Şarkılarıyla barışın ve kardeşliğin sesi oldular

Şarkılarıyla barışın ve kardeşliğin sesi oldular -Güroymak ilçesinde öğrencilerden oluşan Doğuyorum Korosu geçen yıl verdiği konserlerle barışın ve kardeşliğin sesi oldu -Korunun müzik öğretmenlerinden Tekdemir: -Doğuyorum Korosu


BİTLİS (A.A) - Güroymak ilçesinde öğrencilerden oluşan Doğuyorum Korosu, geçen yıl verdiği konserlerle barışın ve kardeşliğin sesi oldu.
     Güroymak ilçesindeki çeşitli okullarda eğitimlerini sürdüren 40 öğrenciden oluşan Doğuyorum Korosu, yaklaşık 4 yıldır 19 dilde söyledikleri şarkılarla tüm ülkeye sesini duyurdu.
     Şimdi de uluslararası platformda yer almak için çaba gösteren öğretmen ve öğrenciler, aynı zamanda şarkı söyledikleri dil sayısını da artırmaya çalışıyor.
     Hazırladıkları, 7 Bölge 7 Şehir Konseri projesinin kabul edilmesiyle bu yıl daha fazla ilde seslerini duyuracak olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, öğretmenleri gözetiminde provalarını sürdürüyor.
     Koronun müzik öğretmenlerinden Turgut Tekdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronun sürdürülebilir bir programla çalıştığını ve geçen yıl birçok kentte konser vererek kendisini ispatladığını söyledi.
     Müziğin dili ile barışı ve kardeşliği dünyaya duyurmaya çalıştıklarını anlatan Tekdemir, Doğuyorum Korosu barış, kardeşlik, dostluk ve insanlık adına ne gerekiyorsa şarkıyla dile getiriyor dedi.
     Tekdemir, koroda sabit bir müzik öğretmeni kadrosu olmadığını, çeşitli okullarda görevli öğretmenlerin koronun çalışmalarını üstlendiğini bildirerek, şöyle konuştu:
     Geçen yıl Malatya, Ankara, İstanbul, Bitliste ve Güroymak ilçemizde çocuklarımızla konser verdik. Biz onlarla, onlar bizimle mutlu. Yaptığımız işin çok kutsal olduğuna inanıyoruz. Çünkü koromuz barış, kardeşlik, dostluk ve insanlık adına şarkılar söylüyor. Koromuz bundan sonra kendini uluslararası platforma taşıyarak, adını duyuracak. Ayrıca bu yıl kabul edilen 7 Bölge 7 Şehir Konseri projemizle de belirlediğimiz illerde konser vereceğiz.
     Proje kapsamında çalışmalara başladıklarını ve koroya dans koreografisinin yanı sıra yeni şarkı ve müzikler ekleyeceklerini vurgulayan Tekdemir, koronun böylece görsel anlamda da kendini daha iyi ifade edeceğini kaydetti.
     Tekdemir, Bu koro bizim için kutsal bir görev haline geldi. Barışı ve kardeşlik, sadece bizim söylememizle olmaz. Buna Türkiyenin ve insanların destek vermesi, bizi izlemesi ve örnek alması gerekiyor. Bu gibi projelerin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyoruz diye konuştu.
     Tekdemir, koronun Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Lazca şarkıların yanı sıra Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Tanzanya dilinde de şarkılar söylediğine değinerek, şunları ifade etti:
     Şarkılarımızı izleyicilerin beğenisine sunduğumuzda, memnun kalacaklarına inanıyoruz. Türkiyenin bizimle gurur duyacağına da eminiz. Her yıl misyonumuz biraz daha değişiyor. Bu yıl koromuzda 40 çocuğumuz var. Elimizden geleni yapıyoruz. 19 dilde şarkı söylemek kolay değil. Ama çocuklarımız çok başarılı ve kabiliyetli olduğu için bunu başarıyor.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Şarkılarıyla barışın ve kardeşliğin sesi oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER