Şarkışlada ağaçlandırma çalışmaları

Şarkışlada ağaçlandırma çalışmaları -TEMA Vakfı, Kadınlar Hatıra Ormanı oluşturdu


SİVAS (A.A) - TEMA Vakfı, Şarkışla ilçesinde Kadınlar Hatıra Ormanı oluşturdu.
     Şarkışlar-Pınarbaşı kara yolunun 25. kilometresindeki Kışla köyüne ait arazide düzenlenen ağaçlandırma törenine, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Kasım Gültekin, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Şuayip Demirci, Şarkışla Kadınlar Derneği Başkanı Gülden Gül, TEMA Vakfı Ankara ve Sivas temsilcileriyle gönüllüler katıldı.
     Gültekin, Ankara ve Sivastan Şarkışlaya gelen sivil toplum örgütleriyle, toprağımız suya sele gitmesin, Kızılırmak çamur akmasın düşüncesiyle yeşillendirme, ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
     TEMA Vakfı Sivas Temsilcisi Emine Yönücü de Çocuklarımızın rahat nefes alması için meşe tohumlarını toprakla buluşturuyoruz. Bu çalışmamızda orman işletme müdürlüğümüz özellikle çok büyük destek oldu diye konuştu.
     Yönücü, Kadınlar Hatıra Ormanının oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından oluşturulan ormanda, 10 bin meşe palamudu tohumu ile bin çam fidesi toprakla buluşturuldu.
     Sivasın Gemerek İlçesinde Ağaçlandırma Çalışması Yapılacak
     Öte yandan Gemerek ilçesinde de Kaymakamlık, Belediye ve TEMA Vakfı işbirliğiyle Kalabayır ve mezarlık mevkinde 2 bine yakın meşe fidanının ve 10 çuval palamut tohumunun toprakla buluşturulacağı bildirildi.
     TEMA Vakfı Gemerek Temsilcisi Eyüp Alkan, ağaçlandırma çalışmalarına destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Şarkışlada ağaçlandırma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER