Şarkışlada Toplum Yararına Çalışma Programı

Şarkışlada Toplum Yararına Çalışma Programı -Program kapsamında geçici süreyle işe alınan aralarında kadınlarında bulunduğu 60 kişi, belediye bünyesinde temizlik işlerinde görev yapıyor -Geçici işçiler, ilçedeki Garipler ve Yıldırım


SİVAS (A.A) - Şarkışla ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında aralarında kadınlarında bulunduğu 60 kişi, belediye bünyesinde temizlik işlerinde görev yapıyor.
     Şarkışla Belediyesinde 6 ay süreyle geçici olarak çalışan işçiler, ilçedeki Garipler ve Yıldırım mezarlıklarında temizlik çalışması yaptı.
     Belediye Başkanı Kasım Gültekin, İŞKUR ile imzaladıkları protokol kapsamında işe alınan 60 kişinin ilçede çevre düzenlemesi, park ve bahçeler, kaldırım düzenleme gibi çalışmalarda görev yapacaklarını belirtti.
     Proje kapsamında işe alınan 60 kişinin mezarlıkta yaptığı temizlik çalışmalarını inceleyen Gültekin, Mezarlıklarımıza yıllardır el değmemişti. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, Şarkışlayı temiz bir Şarkışla haline getireceğiz dedi.
     Mezarlık temizliğinde görev alan ev kadını Tülay Şahin (33) kendilerini iş sahibi yapanlara teşekkür ederek, İlkokul mezunu olarak evime, çocuklarıma bir ekmek götürdüğüm için çok mutluyum. Mezarlıkta temizlerim, çevreyi de, Şarkışlayı seviyorum dedi.
     Engin Koca adlı işçi ise İŞKUR ve belediyenin ortaklaşa düzenledikleri toplum yararına çalışma programı kapsamında bir iş sahibi olduğunu söyledi. Koca, Bir taraftan mezarı temizlerken diğer taraftan da Şarkışlanın daha güzel bir görünüme kavuşması için park bahçe ve yollarda çiçekler dikiyoruz. Bize verilen işlerden çok memnunuz dedi.
     Sevgi Öztürk ise işlerinin sürekliliğini istediklerini belirterek, Ayakta durmak, yavrularımıza sürekli bir ekmek götürmek, istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Şarkışlada Toplum Yararına Çalışma Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER