Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa -Şarkışlalı hacılar yurda döndü


SİVAS (A.A) - Hac farizasını yerine getirmek üzere Şarkışla, Gemerek ve Altınyayla ilçelerinden kutsal topraklara giden 110 hacı memleketlerine döndü.
     Şarkışla İlçesi Yukarı Mahalle Muhtarı Mustafa Işık da eşi Perihan Işıkla hac ibadetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşayanlardan oldu. Hac dönüşü evlerinde misafirlerini ağırlayan Işık ailesi, yaşadıkları duygunun tarif edemediklerini belirtti. Hac ne televizyonda izlemeye ne de bir başkasından dinlemeye benziyor diyen Mustafa Işık, isteyen herkesin hac farizasını yerine getirebilmesini diledi.
     Işık ailesi, kendisini ziyarete gelenlere hurma, Zemzem suyu, tespih ve seccade hediye etti.
    
     -Şarkışla Anadolu Lisesinde aşure etkinliği-
    
     Aşure Günü dolayısıyla Şarkışla Anadolu Lisesinde ilçe protokolü ve öğrencilere aşure ikram edildi. Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen programa, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Kaymakam Gül, burada yaptığı konuşmada, Muharrem Ayının önemine işaret ederek, birlik beraberlik mesajı verdi. Şarkışla Anadolu Lisesi Okul Müdürü Süleyman Sipahi de okullarında 3 yıldır Aşure Günü etkinliği düzenlediklerini belirterek, programlarının diğer okullara da örnek olmasını istedi.
     İlçe Müftüsü Mehmet Cingözün Aşure Gününün önemini anlattığı ve dua ettiği etkinlikte, öğrencilerle ilçe protokolüne aşure dağıtıldı. Kaymakam Güle aşure ikramını aynı okulda öğretmen olan eşi Gülden Gül yaptı.
     Etkinlikte, yaklaşık bin kişilik aşure dağıtıldı.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER