Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa -Şarkışlada öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi


SİVAS (A.A) - Şarkışla ilçesinde öğretmen okullarının 165. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
     Şarkışla Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Aşık Veysel Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Anadolu Öğretmen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ali Osman Yıldırım, günün anlam ve öneminin anlatan konuşma yaptı. Daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan Öğretmen Olmak İstiyorum oratoryosu gerçekleştirildi. Program Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin konu edildiği slayt gösterisiyle son buldu.
     Etkinliğe, Belediye Başkanı Kasım Gültekin, Milli Eğitim Şube Müdürü Nimet Galyunoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
    
     -Aile içi iletişim semineri-
    
     Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen ve Veren El Derneği tarafından ilçede bulunan ailelere ve öğrencilere, Aile içi iletişim semineri verildi.
     Kişisel gelişim uzmanı ve eğitimci yazar Sıtkı Aslanhanın konuşmacı olarak katıldığı seminer, Yıldırım Mahallesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleşti. Aslanhan, seminerde, öğrencilere eğitimde başarılı olmanın metotlarını, ailelere de çocuk gelişiminde yapılan yanlışlar ve ebeveynlerin sorumluluklarını anlattı.
     Anne ve baların çocuklara iyi örnek olmalarının önemli olduğunu, böylece çocukların hayatta karşılaşabilecekleri zorluklara göğüs gerebileceklerini ifade eden Aslanhan, velilerin çocuklarıyla arkadaştan çok iyi birer anne ve baba olmaları gerektiğini kaydetti.
     Seminerin ardından ilçede düzenlenen Mehmet Akif Ersoya mektup var yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     Programa Kaymakam Davut Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Kavlak, Cemel Belde Belediye Başkanı Hakverdi Bulut ile davetliler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Merve Topuz
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER