Şarkışlaya 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak

Şarkışlaya 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak


SİVAS (A.A) - Şarkışlaya 300 öğrenci kapasiteli, 5 yıldızlı yurt yapılacak.
     Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şarkışla İmam Hatip Lisesinin kuruluşundan beri herhangi bir pansiyonu ya da yurdu yoktu. Bundan dolayı derslikler yurt olarak kullanılıyordu. Bu hem öğrencilerin mağduriyetine sebebiyet veriyordu hem de 4+4+4le birlikte İmam Hatip Liselerinin ortaokulu açıldığından dolayı ihtiyaca da cevap vermiyordu dedi.
     Şarkışla Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yurt yapılmasıyla ilgili bir proje hazırlayarak, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaza ilettiklerini belirten Gül, Sayın bakanımız da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız sayın Fatma Şahin ile görüştü. Bir ay içerisinde finansmanı temin edildi, 3 milyon 250 bin lira tahsis edildi. Kaymakamlık olarak projenin, yurdun ihalesini yapacağız. 150 kız, 150 erkek öğrenci olmak üzere 300 öğrenci kapasiteli yurt olacak diye konuştu.
     Zemin etüt çalışmalarının başladığı yurtla ilgili de bilgi veren Gül, Odalar dörder kişilik. İçerisinde banyosu, tuvaleti, kütüphanesi, konferans salonu, yemekhanesi olan bir yurt olacak. Milli Eğitimin tip projeleri dışında özel çizilmiş bir proje uygulayacağız. Yurdu 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine de yetiştireceğiz dedi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Şarkışlaya 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER