Şarlak Şelalesi doğa turizmine kazandırılacak

Şarlak Şelalesi doğa turizmine kazandırılacak -Osmaniye Valisi Cerrah: "Şarlak Şelalesi, bölge turizmi için çok önemli bir yer"


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Sumbas ilçesi sınırları içerisinde bulunan Şarlak Şelalesinin bölge turizmine katkısının büyük olacağını söyledi.
     Cerrah, beraberinde Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ile Turizm Haftası dolayısıyla Alibeyli Beldesi sınırları içerisinde bulunan Şarlak Şelalesine doğa yürüyüşü düzenledi.
     Cerrah, doğa yürüyüşü öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Şarlak Şelalesinin Osmaniye ve bölge turizmi açısından çok önemli olduğunu ve turizme kazandırılmasının iyi olacağını söyledi.
     Şarlak Şelasi civarında yaşayan vatandaşların da desteği ile çalışmalara başlanacağını ifade eden Cerrah, şöyle devam etti:
     "Sumbas ilçemizde bulunan Şarlak Şelalesi, Osmaniyemizin tescillenmiş tarihi ve turizm yerlerinden biridir. Şarlak Şelalesi civarındaki vatandaşlarımızın etkilenmeden şelaleyi turizme kazandırmayı planlıyoruz. Bunun için Turizm Haftası nedeniyle daire müdürlerimizle birlikte buraya bir doğa yürüyüşü düzenleyip yerinde görmek istedik. Şarlak Şelalesi, bölge turizmi için çok önemli bir yer. Burası halkımızın gelip görmesi gereken doğa üstü bir güzelliğe sahiptir. Buranın turizme kazandırılması için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız."
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ise Şarlak Şelalesinin Sumbas ilçesi sınırında bulunan ve Kadirliye 25 kilometre mesafede olan Kesiksuyu çayı üzerinde bulunduğunu söyledi.
     Koruma altına alınan şelalenin önemli mesire yerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Tabur, "Şelalenin çevresi maki ormanları ve bahçelerle çevrilidir. Şelalenin suyu Balıklağı Deresinden gelmektedir. Bu güzel doğa harikası yerin doğa turizmine kazandırılması yönünde destek veren Valimiz Celalettin Cerrah ve Alibeyli Beldesi sakinlerine teşekkür ediyoruz" dedi.
     Vali Cerrah, doğa yürüyüşünün ardından Alibeyli Belde Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ahmet Köşkerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Şarlak Şelalesi doğa turizmine kazandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER