SAÜde 3+1 Eğitim Modeli uygulaması

SAÜde 3+1 Eğitim Modeli uygulaması -Meslek yüksekokullarındaki 39 programda okuyan 2 bin öğrenci, 400 işletmede uygulamalı eğitim alacak -SAÜ Rektörü Prof Dr. Elmas: -Uygulama, başarılı olması halinde Türkiyeye kesinlik


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesince (SAÜ) başlatılan 3+1 Eğitim Modeli kapsamında meslek yüksekokullarındaki 39 programda okuyan 2 bin öğrenci, 400 işletmede uygulamalı eğitim alacak.
     SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, geliştirdikleri eğitim modelinin Türkiyedeki önemli bir ihtiyacı gidereceğini söyledi.
     Elmas, törenin tarihi bir özellik taşıdığına dikkati çekerek, Böyle bir güne tanıklık ettiğim için mutlu ve çok heyecanlıyım. Yıllardır meslek yüksekokulları müdürleri ile sanayiciler aralarında devamlı toplantılar yapardı ve meslek yüksekokulları ile sanayinin işbirliği konuşulurdu. Biz, bunu söylemden icraata geçirdik dedi.
     Modelin Türkiyede uygulamasının zor olduğunu, sanayi kuruluşlarının desteğiyle zorlukları aştıklarını anlatan Elmas, eğitimi tamamlayan öğrencilerin nitelikli elemanlar olarak mezun olacağını vurguladı.
     Bunu başaracağımızdan yüzde 100 emin değildim diyen Elmas, Bu projenin hedeflendiği gibi ilerlemesinde projenin ortakları ve diğer paydaşlarının heyecanla bu işe sarılmalarının çok büyük payı var. Bu uygulamanın başarılı olması halinde Türkiyeye kesinlikle model olacaktır şeklinde konuştu.
    
     -2 bin öğrenci iş yerlerinde eğitim görecek-
    
     SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise model kapsamında çok sayıda öğrencinin sanayi kuruluşlarında eğitim alacağını bildirdi.
     Sarıbıyık, birçok kuruluşla protokol imzaladıklarını, sivil toplum örgütleri ve yerel kurumlardan önemli destek gördüklerini belirterek, 39 programdan 2 bin öğrenci, yaklaşık 400 işletmede bu dönem uygulamalı eğitime başlayacak. Bu çalışma, bir staj değil. Üniversitemizden ve iş yerinden iki sorumlu tayin etmiş bulunuyoruz. Onlar öğrencilere ayrı ayrı notlar verecek. İş yeri eğitimden not alacaksınız. Mezun olmak için bu eğitimde başarılı olmak zorundasınız ifadelerini kullandı.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da Türkiyeye örnek olmak istediklerini dile getirdi.
     Kösemusul, kentin gelişimine katkı sağlayacaklarına vurgu yaparak, şunları söyledi:
     Sakaryada insan ve bilgi odaklı yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir marka olan bir bölge olmak istiyoruz. Arzuladığımız hedefe ulaşmak için mevcut insan gücünü verimli kullanmamız gerekir. Bu da nitelikli ve kaliteli eğitimle mümkün oluyor. SATSO olarak amacımız, meslek yüksekokullarında istihdama yönelik eğitim alınmasını sağlamak. Bunun için desteğimiz sürecektir.
    
     -3+1 Eğitim Modeli-
    
     3+1 Eğitim Modeline göre meslek yüksekokulu öğrencileri, 3 dönem üniversitede teorik, bir dönem de sanayi kuruluşlarında pratik eğitim alacak.
     SAÜ tarafından sigortalanacak öğrenciler, sanayi kuruluşlarının nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak.
    
     Muhabir: Salih Eren / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜde 3+1 Eğitim Modeli uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER