Savaş mağduru Gürcistanlı çocuklar Giresunda

Savaş mağduru Gürcistanlı çocuklar Giresunda -Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar: Bosnada, Karabağda, Gürcistanda, Suriye ve Irakta yaşanan facia ve acı kabul edilemez. Millet olarak savaşa karşıyız ve Karadeniz için


GİRESUN (A.A) - Gürcistan ile Rusya arasında 2008 yılında yaşanan savaşta ailelerini kaybeden Gürcistanlı çocuklar, Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneğinin (GEZFOD) düzenlediği organizasyon kapsamında Giresunu gezdi.
     Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, program kapsamında Gürcistandan gelen çocuklarla Güre Yerleşkesinde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi.
     Rektör Attar, burada yaptığı konuşmada, savaşlarda özellikle çocuk yaşta ailelerini kaybetmiş bireylerin yaşadığı travmanın kabul edilemez olduğunu söyledi.
     Türk insanı ve devlet olarak uygulanan genel politikanın dünyanın barış ve güzellik içinde yaşanması yönünde olduğunu ifade eden Attar, şöyle konuştu:
     Karadeniz bir çatıdır. Biz hepimiz Karadeniz kıyısında yaşayan ülkeler ve milletler olarak, güzellikler içinde yaşamayı temenni ediyoruz. Büyük çoğunluğu Gürcistanın Abhazya bölgesinden gelen, çok küçük yaşta çeşitli imkanlara tabi tutulan, dünyanın karanlık pencerelerinden bakıp farklı yönlerini gören bu minik kalpler, Türkiyeden döndükleri zaman sevginin, kardeşliğin ne demek olduğunu çevrelerine anlatacaklar. Bosnada, Karabağda, Gürcistanda, Suriye ve Irakta yaşanan facia ve acı kabul edilemez. Bizler millet olarak savaşa karşıyız ve Karadeniz için dostluk istiyoruz.
     Tiflis Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Salome Kapanadze ise Türkiyeden kalplerini ve sevgilerini bırakarak ayrılacaklarını belirterek, Buraya gelmemezin amacı, çocuklarımıza değişik ülkelerde savaş yaşanmadığını, savaşa karşı olunduğunu anlatmaktır. Misafirsever bir ülkeye geldiğimizi biliyorduk ama bu denli muhteşem olacağını beklemiyorduk diye konuştu.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Savaş mağduru Gürcistanlı çocuklar Giresunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER