SBS sonuçları açıklandı

SBS sonuçları açıklandı -Ispartada 500 puan alarak Türkiye ikincisi olan Karakelle: -Hedefim başarılı bir diplomat olmak -Isparta Valisi Oğuz: -İkinci olan öğrencimizin Türkiye birincisi ile puanı aynı. Ispartayı Türkiye ş


ISPARTA (A.A) - Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 500 puan alarak Türkiye ikincisi olan Hasan Karakelle, Hedefim başarılı bir diplomat olmak dedi.
     SBS hazırlık döneminde gittiği dersanenin davetiyle İstanbulda bulunan Hasan Karakelle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sonuçları öğrendiğinde çok mutlu olduğunu söyledi.
     Sınava kendine güvenerek girdiğini kaydeden Karakelle, Her zaman çok çalışmaktan ziyade düzenli ders çalışmanın yararlı olduğunu düşünüyorum. Ben çok fazla çalışmadım ama düzenli çalıştım. Anlamadığım bir konuyu bırakıp başka bir konuya hiç bir zaman çalışmadım. Anlayana kadar konunun üstüne gittim. Benim için anahtar, çok çalışmaktan çok, düzenli çalışmak oldu dedi.
     Başarısının tesadüfi olmadığını ve sınavdan çıktıktan sonra soru kitapçığına baktığında tam puan beklediğini anlatan Karakelle, Hedefim başarılı bir diplomat olmak. Büyükelçi veya Dışişleri Bakanlığında çalışmak dedi.
     Sınav sonuçlarında ikincilik beklemediğini ifade eden Karakelle, şöyle konuştu:
     Daha önce girdiğim denemelerde en az 5-6 kez 500 puan aldım. Sınavdan çıktığımda tüm soruları doğru yaptığımı görünce yine tam puan alacağımı biliyordum. Yine tam puan aldım ama bir arkadaşımız ek puanla birinciliği elde etmiş. İkinci oldum ama birinciliği bekliyordum. Bana bu süreçte destek veren aileme ve tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum.
    
     -Isparta Valisi Oğuz-
    
     Isparta Valisi Memduh Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı sonucun alınmasında emeği geçen öğretmenler, yöneticiler, öğrenciler ve velileri kutlayarak Ispartanın eğitimde yakaladığı başarının devam etmesi temennisinde bulundu.
     Elde edilen başarının ardında büyük bir gayret ve çaba bulunduğuna dikkati çeken Oğuz, göreve başladığı günden itibaren kentte bulunan en az 100 okulu gezerek çalışmaları yakından takip ettiğini ve öğrencileri sürekli motive etmeye çalıştığını kaydetti.
     Ispartanın eğitim çıtasının son yıllarda hızla yükseldiğini vurgulayan Oğuz, Isparta bu yıl son 20 yılda görülmemiş bir başarı elde etti. İkinci olan öğrencimizin Türkiye birincisi ile puanı aynı. Ispartayı Türkiye şampiyonu olarak görüyorum. Bir devlet okulundan Türkiye ikincisi çıkarmamız da ayrı bir başarı ve gurur kaynağı diye konuştu.
     Oğuz, başarının ardında çok ciddi gayret olduğunu belirterek, elde edilen derecelerin planlı, destekli, arzulu bir çalışmanın eseri olduğunun altını çizdi.
     Ispartayı eğitimde daha kaliteli bir noktaya getirmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Oğuz, şöyle konuştu:
     Bugüne kadar hiç ilk 10a giremeyen bir şehir konumundaydık. Bugün Isparta halkının eğitime verdiği önemin meyvesini aldık. Bu başarı büyük bir ekip işi. Başarı gösteren öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor başta aileleri olmak üzere öğretmenlerine de teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber SBS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER