SDT İstanbul Efendisi adlı oyunla perdelerini

SDT İstanbul Efendisi adlı oyunla perdelerini açtı


SİVAS (A.A) - Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), İstanbul Efendisi adlı oyunla tiyatro sezonunu açtı.
     SDT, 2012-2013 tiyatro sezonuna, Musahipzade Celalin kaleme aldığı, Kemal Başarın yönettiği İstanbul Efendisi adlı oyunla merhaba dedi. İki perdelik oyun, Atatürk Kültür Merkezi Sahnesinde seyircisiyle buluştu.
     Oyunu, Vali Yardımcıları Veysel Çiftçi ve Vefa Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, diğer protokol üyeleri ve eşleri ile tiyatro severler izledi. Oyunun ardından oyunculara çiçek takdim edildi ve kokteyl düzenlendi.
     Geleneksel Türk Tiyatrosundan bir örnek olan eserin konusu, Osmanlıda Lale Devri sonrasında geçen bir aşk hikayesi. Osmanlının kültürel ve etnik çeşitliliğinin sergilendiği oyunda, dönemin toplumsal yapısı, sosyal ilişkileri ve yozlaşan değerlerine de hicvederek ayna tutuluyor.
     Tüm İstanbulun korktuğu, esnafı falakadan geçiren ve aynı zamanda cinlere perilere düşkünlüğüyle de bilinen Kadı Savleti Efendinin kızı Esmaya hayırlı bir kısmet aramasıyla başlayan oyun, şarkılarla ve dans gösterileriyle komik bir kavuşma hikayesine dönüşüyor.
     Selçuk Veysel Zurnazanlı, Nesimi Kaygusuz, Kerem Yücel, Ozan Kalkan, Burçhan Göze, Can Atak, Fulya Ulvan, Filiz Uysal, Begüm Şahin, Burcu Ongun Altay ve Özge Günayın rol aldığı oyunda, yardımcı oyuncular ve orkestra ekibi de görev alıyor.
     Dekor tasarımı Sertel Çetinere, kostüm tasarımı Günnur Orhana, ışık tasarımı Yüksel Aymaza, müzik ve bestenin ise Can Atillaya ait olduğu eserin, dans düzenini ise Alpaslan Karaduman üstleniyor.
     Ekim ayı boyunca sahnelenecek oyun, 4-5 Ekimde saat 19.00da, 6 Ekim Cumartesi günü ise saat 14.00da tiyatroseverlerle buluşacak.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber SDT İstanbul Efendisi adlı oyunla perdelerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER