Sebende meslek yüksekokulu inşa edilecek

Sebende meslek yüksekokulu inşa edilecek -Seben Belediye Başkanı Özbağ: -"İzzet Baysal Vakfı tarafından Sebene yaptırılacak olan MYO bizi çok mutlu etti"


BOLU (A.A) - Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İzzet Baysal Vakfının ilçede yaptıracağı meslek yüksekokulunun kendilerini memnun ettiğini söyledi.
     Özbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen törende, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysalın ilçeye meslek yüksekokulu yaptırılacağının müjdesini verdiğini anlattı.
     Sebenli İzzet Baysalın memleketine yapacağı okulla ilçeye güç ve kuvvet katacağını ifade eden Özbağ, "Biz de bu vesile ile inşallah ona layık olma yönüyle gençler ve bilim adamları yetiştireceğiz. Bu vesile ile Sebenin tarımı daha ileriye gidecek. İnşallah Seben önümüzdeki yıllardan itibaren bir tane yüksek okula kavuşacak" diye konuştu.
     MYOnun bölümlerinin belirlenmesinin Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (AİBÜ) senatosuna bağlı olduğunu anlatan Özbağ, "Senatodan çıkacak bölüm kararları ne ise onlar olacak ama muhtemelen tarımla ilgili bölümler olacağını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili rektörlükle çalışma yapıyoruz" şeklinde konuştu.
     İlçenin ekonomisinin tarım ve turizme dayandığını anımsatan Özbağ, MYOda ilçenin tarımını ve turizmini geliştirecek, önünde modeller yaratacak bölümler olmasını istediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sebende meslek yüksekokulu inşa edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER