Şehit ailelerine tanınan hakların verilmesi talebi

Şehit ailelerine tanınan hakların verilmesi talebi -Trafik kazasında hayatını kaybeden polis memurunun ailesi, şehit ailelerine tanınan haklardan yararlanmak istiyor -Baba Ataman: Bize bir kağıt verdiler, şehit diye. O kağıttan ba


SİVAS (A.A) - Trafik kazasında hayatını kaybeden polis memurunun ailesi, şehit ailelerine tanınan haklardan yararlanmak istiyor.
     Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, gazetecilere yaptığı açıklamada, polis memuru Sedat Atamanın 2010 yılında Giresun Emniyet Müdürlüğünde görevli iken Samsun-Ordu Karayolunda görev dönüşü geçirdiği trafik kazasında şehit olduğunu söyledi.
     Ataman ailesinin, şehit yakınlarına tanınan haklardan yararlanmasını talep ettiklerini dile getiren Hızal, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından aileye maaş bağlanamayacağı yönünde bir yazı geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Biz bu yazıyı görünce şok olduk. Malullük ve muhtaçlığın hangi nedenlerle ve nasıl bir çalışma yapıldığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Bir taraftan SGK yapmış olduğu yazılı açıklamasında vefat eden oğlunuz diye açıklama yapıyor. Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü şehitlik belgesi veriyor ailemize. Gerçekten bu konuda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu şekilde olan ailelerimizin gerçekten vicdanını sızlatmaktadır. Bu durumdan çok sıkıntı içerisindeyiz. Evlatlarımız, vatanımız, milletimiz, devletimiz için canlarını feda ediyorlar. Hiçbir tanesi bunun arkasında ne sosyal hakkını ne maaşını düşünmüyor. Sadece onurlu bir şehit annesi, şehit babası olmak ve onun gururuyla yaşamak istiyor.
     Baba Abdurrahman Ataman da, muhtaçlık şartı aranmaksızın şehit ailelerine maaş bağlanmasını içeren yasanın kendilerine faydasının olmadığını belirterek, Bize bir kağıt verdiler, şehit diye. O kağıttan başka hiçbir şey elimizde yok. Mesela otobüse bindiğimiz zaman bir şehit kartı olsa biz de başkaları gibi yararlanırız dedi.
     Anne Perihan Ataman ise, oğlunun sabah işe yetişmek için yola çıktığını dile getirerek, Nasıl oluyor da şehit sayılmıyor- Biz onun maaşında değiliz. Millet için, devlet için canını verdi. Yatabilirdi, sabahtan da gelebilirdi. Adaletliydi benim oğlum. Ben de isterim oğlumun hayrını, hasenatını yapmayı. Zaten benim canım yanmış. Dayanıp da duvara bir resmini asamıyoruz ifadelerini kullandı.
     Aileye SGKdan gönderilen yazıda, nakdi tazminat ve aylık bağlanması hakkındaki kanunun kapsamı hakkında bilgi verilerek, Oğlunuzun durumunun yukarıda açıklanan madde kapsamında olmadığı anlaşıldığından tarafınıza aylık bağlanmasına imkan bulunmamaktadır denildi.
    
     -Olay-
    
     7 Ekim 2010da, Giresun Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Sedat Atamanın (38) kullandığı, Ankaradan teslim aldığı ve Giresuna götürmekte olduğu yeni ekip aracı, Samsun-Ordu Karayolunun Dolunay Mahallesi mevkisinde devrilmiş, Ataman olay yerinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şehit ailelerine tanınan hakların verilmesi talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER