Şehitler Caddesi Cephe Düzenlemesi Projesi

Şehitler Caddesi Cephe Düzenlemesi Projesi -Başkan Tahmazoğlu, ÇEKÜLle inceleme gezisi yaptı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitler Caddesi Cehpe Düzenlemesi Projesi kapsamında Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Gaziantep Temsilcisi Zafer Okutucu ile inceleme gezisi yaptı.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Tahmazoğlu ve beraberindekiler, Suburcu Caddesinden başlayıp Şehreküstüye kadar yürüyerek inceleme yatı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Zafer Okutucu, belediyeyle uzun süredir konuya ilişkin çalışmalar yaptıklarını belirtti. Belediyenin Suyabatmaz Mahallesinde tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartmak ve korumak adına başlattığı çalışmaların son derece önemli ve örnek olduğunu ifade eden Okutucu, şunları kaydetti:
     İncelemelerde bulunduğumuz Şehitler Caddesi Gaziantepe gelen tüm konukların üzerinden geçtiği bir caddemizdir. Bu Cadde üzerinde Şahinbey Belediyemiz tarafından uygulanacak olan cephe düzenleme yapılması ve sokak sağlıklaştırma projesi tamamlanmasıyla kente gelen konukların şehre ilk girişteki intibaları ve düşüncelerinin olumlu yönde etkileneceğini düşünüyorum. Böyle güzel ve başarılı çalışmalara imza atan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlunu ve ekibini kutluyorum.
     Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise Suyabatmaz, Kepenek ve Kozluca Mahallesini kapsayan kapsayan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının devam ettiğini, bu çerçevede Pişirici Mescidi, Şıh Cami, Şıh Hamam, Übeydullah ve Müftüoğlu sokakların cephelerinin yenilenmesi, kapı ve pencerelerin değiştirilmesi, çatıların yapılması ve zeminin değiştirilmesi çalışmalar bitme aşamasına geldiğini aktardı.
     Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgenin tarihi bir görünüme kavuşacağını bildiren Tahmazoğlu, şöyle devam etti:
     Tarihi Kozluca Cami çevresinde de ikinci etap olarak sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. 3. etap olarak da yine Kepenek Mahallesi, Kabasakal Mahallesine kadar olan kısımda sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Suburcu Caddesinden başlayıp Şehreküstüye kadar yürüyerek, hem buradaki restorasyonu gereken hanları gezdik hem de Şehitler Caddesinde ne tür bir sokak sağlıklaştırma çalışması yapacağız, bunun fikir alışverişini yaptık. Şuan projeleri tamamlanmak üzere. Hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde buranın görünümünü tarihi dokuya uygun olarak değiştirerek kültür yolunu şuan da Şehreküstüden başlatmak üzere Kabasakal Camiden başlatıp kaleye kadar devam ettirmek istiyoruz. Ben şimdiden bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şehitler Caddesi Cephe Düzenlemesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER