Şehitler için 15 bin kişilik pilav

Şehitler için 15 bin kişilik pilav -Çanakkale Aşçılar Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, şehitler için hazırlanan 15 bin kişilik pilav, kentin 6 noktasında dağıtıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Kuruluşunu yeni tamamlayan Çanakkale Aşçılar Derneği (ÇAD) tarafından organize edilen etkinlikle, şehitler için hazırlanan 15 bin kişilik pilav, kentin 6 noktasında dağıtıldı.
     Derneğin kurucu başkanı Hüseyin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde artan terör olaylarında şehit olan asker ve polisleri anmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.
     Şehitler için kentteki 28 camide mevlit okutulduğunu belirten Çetin, Mevlitin ardından 1 ton pirinç, 300 kilogram tavuk, 250 kilogram nohut ile hazırladığımız yaklaşık 15 bin kişilik pilav ile 500 kilogram yoğurdu Çanakkalenin 6 noktasında dağıtıyoruz. Hiçbir zaman şehitlerimizi unutmadık, unutmuyoruz, unutmayacağız dedi.
     Cumhuriyet Meydanına belediyeye ait kamyonla getirilen kazanlardaki pilavları almak isteyen bazı vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştı.
     Kepez Belediyesi Mehteran Takımının gösteri sunduğu etkinliğe, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Apak ile bazı illerdeki aşçı derneklerinin yöneticileri de katıldı.
    
     Muhabir: Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Şehitler için 15 bin kişilik pilav Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER