Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Hakkarideki saldırıda şehit olan Onbaşı Cahit Kılıçın cenazesi Hanide toprağa verildi


DİYARBAKIR (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıçın cenazesi, Hani ilçesinde toprağa verildi.
     Şehit Kılıçın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önce Diyarbakıra, buradan da helikopterle Gürbüz beldesine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Şehit Cahit Kılıçın cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze törenine Vali Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Törende gözyaşlarını tutamayan Baba Galip Kılıçın, Bu işi çözün yeter diye seslenmesi üzerine Vali Toprak, herkesin desteği ve el birliğiyle çözeceklerini söyledi.
     4 yıl önce Diyarbakırdaki bombalı bir saldırıda üniversiteye hazırlanan 17 yaşındaki oğlu Eren Şahini kaybeden Milletvekili Oya Eronat, törende güçlükle ayakta durabilen şehit annesi Hasret Kılıçın koluna girerek teselli etmeye çalıştı.
     Anne Hasret Kılıçın şehidin fotoğrafına sarılıp öpmesi sırasında kadın milletvekilleri Eronat ve Beyazın gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın - Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER