Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Şehit Piyade Er Mustafa Türkmenin cenazesi, Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde, Milli Savunma Bakanı Yılmazın da katıldığı törenle toprağa verildi -Şehit annesi Elmas Türkmen: Oğlum, dimdik ayaktayı


KÜTAHYA (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Er Mustafa Türkmenin cenazesi, Kütahyanın Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazın da katıldığı törenle toprağa verildi.
     Cenaze, önce Vandan askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığına, daha sonra ambulansla Akkaya köyündeki ailesinin eski evinin önüne getirildi.
     Bu sırada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
     Yakınlarından helallik alınması sırasında şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak ağlayan anne Elmas Türkmen, Oğlum, dimdik ayaktayım. Hainleri sevindirmeyeceğim. Askere giderken bana asker selamıyla veda etmiştin. Ben de seni asker selamıyla karşılıyorum. Sana doyamadım. Sen en güzel yere gidiyorsun dedi.
     Şehidin babası Halil İbrahim Türkmen ve kardeşi Sedat Türkmen de tabuta sarılıp ağladı.
     Dua edilmesinin ardından şehidin naaşı, köy camisi bahçesindeki musalla taşına konuldu. Bakan Yılmaz, beraberindekilerle ikindi namazı sonrası şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
     Daha sonra cenaze, camiden alınarak, köy mezarlığı önündeki musalla taşına bırakıldı. Camiden mezarlığa kadar yürüyen grup, tekbir getirerek, bölücü terör örgütü aleyhine slogan attı.
     Burada Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü tarafından kıldırılan cenaze namazına, Bakan Yılmaz, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Kütahya milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, İdris Bal ve Vural Kavuncu, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Kütahya Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İzmirin Buca ilçesi Belediye Başkanı Ercan Tatı, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
     Cenaze, namazın ardından köy mezarlığında defnedildi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER