Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Siirtin Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan memleketi Çermikte toprağa verildi


DİYARBAKIR (A.A) - Siirtin Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan, memleketi Diyarbakırın Çermik ilçesinde toprağa verildi.
     Diyarbakır Havaalanında düzenlenen törenin ardından Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhanın (25) naaşı, ambulansla Diyarbakırdan Çermik ilçesine bağlı Başarı köyüne getirildi. Cenazenin köye getirilişi sırasında şehidin yakınları ve köy meydanında toplanan kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı. Köy meydanındaki evlere Türk bayrağı asıldığı gözlendi.
     Köy meydanında düzenlenen törene; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, AK Parti İl Başkanı Halit Advan, askeri erkan, kurum müdürleri, şehidin yakınları ve köylüler katıldı.
     Yağmur altında yapılan törende cenaze namazı kılındı, daha sonra şehidin naaşı köy mezarlığında dualarla defnedildi.
     Bu arada Bakan Eker ve beraberindekiler şehidin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu.
     Öte yandan şehit Yıldızhanın, 4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olduğu, geçen yıl Firdevs Yıldızhan ile evlendiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan-Şaban Yılmaz/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER