Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Zağnos Vadisinde 3. etap düzenlemesinin yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisinde 3. etap düzenlemesinin yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ ile birlikte yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesinde Kahramanmaraş Caddesi ile tarihi Zağnos köprüsü alanını kapsayan 3. etapta kamulaştırma çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı.
     Çalışmalar kapsamında 102 binanın kamulaştırılacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:
     Kamulaştırmalar çerçevesinde Pazarkapıda istimlak edilen 57 bina için hak sahiplerine 24 milyon 776 lira ödeme yapıldı. 3. etap rekreasyon düzenleme çalışmaları içerisinde 120 araçlık üç katlı otopark yapılacak. Otoparkın üst kısmının oturduğu zeminde butik otel olarak kullanılması planlanan üç tarihi Trabzon evi yapılacak. Bunun yanında çevrede bulunan tescilli binaların da onarımı yapılarak turizmin hizmetine sunulacak.
     Gümrükçüoğlu, 4. etabın tamamlanması ile birlikte sahilden giren vatandaşların Çamobaya kadar yeşil ve ferah bir alanda yürüyüş yapabileceğine dikkati çekerek, Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisinin kentin adeta nefes boruları olduğunu, bu iki vadinin dönüşümlerinin tamamlanması ile hava koridorlarının açılarak şehrin rahat bir nefes alacağını belirtti.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER