Selçuk Tıp, 500 bilim insanını Konyada

Selçuk Tıp, 500 bilim insanını Konyada buluşturuyor


KONYA (A.A) - Türk Biyokimya Derneğince organize edilen ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenen 24. Ulusal Biyokimya Kongresi 25-28 Eylül tarihleri arasında Dedeman Otelde gerçekleştirileceği bildirildi.
     Türk Biyokimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer, yaptığı açıklamada, Türkiyedeki akademisyenler olmak üzere Almanya ve Japonyadan da bilim insanlarının kongrede bir araya geleceğini belirtti.
     Her zaman olduğu gibi kongrede temel ve klinik biyokimyanın güncel, ilgi çeken ve yenilik taşıyan konuları birbiriyle bağıntılı olarak ele alınacağını ifade eden Özer, şunları kaydetti:
     Bu kongrede uzun konuşmaların yanı sıra, genç meslektaşlarımızı özendirmek amacıyla, kısa konuşmalar ve sözlü sunumlar için önemli bir zaman ayrılmıştır. Biyokimya ile ilgili tüm alanlarda yeni bilimsel gelişmelerin paylaşılacağı bu bilimsel toplantının özellikle genç meslektaşlarımıza faydalı olacağına inanıyorum.
     Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Ünlü de Konya ve Selçuk Üniversitesinin uluslararası çapta büyük bir kongreye ev sahipliği yaptığını söyledi.
     500ün üzerinde bilim insanını buluşturarak, biyokimya alanındaki yenilikleri tartışacaklarını belirten Prof. Dr. Ünlü, Kongremizde bilimsel toplantıların dışında sosyal etkinlikler de gerçekleştireceğiz. Konyanın tarihi ve turistik yerlerini gezip, katılımcılara Konyayı tanıtacağız. Semazen gösterilerinin yanı sıra Konyanın yöresel yemeklerini de misafirlerimize tattıracağız. Konya ve üniversitemiz için güzel bir tanıtımının da olacağını kongremize destek olan bütün sponsorlarımıza da ayrıca teşekkür ederiz diye konuştu.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Selçuk Tıp, 500 bilim insanını Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER